için kaldı

Çankaya Köşkü’nde kritik toplantı !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Toplantının gündeminde son terör operasyonları ve çözüm süreci yer aldı.

F5HABER F5HABER
Çankaya Köşkü’nde kritik toplantı !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Toplantının gündeminde son terör operasyonları ve çözüm süreci yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ve Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Ahmet Aydın, AK Partili milletvekillerinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"OPERASYONLAR BİR AN ÖNCE DURSUN"

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 11.45'te Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasıyla başlayan buluşmada, farklı görüşlere sahip 15 sivil toplum kuruluş temsilcisi söz aldı. Basına kapalı bölümde "Operasyonlar bir an önce dursun" diyenlerin yanı sıra "Çok geç kalınmış bir operasyon, 1 yıl önce yapılmalıydı" şeklinde çok farklı görüşlerin dile getirildiği toplantıda, STK temsilcilerinin 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde demokratik atılımlar, çözüm sürecinin bölgeye kazandırdıkları ve bu durumun korunması gerektiği konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Yürütülen terör operasyonlarıyla ilgili STK temsilcilerinin çok farklı görüşler dile getirdiği vurgulanırken bir an önce kamu düzeninin tesis edilerek gerilim ortamının sona erdirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Başbakan Davutoğlu'nun bir kapanış konuşması yaptığı belirtilen toplantıda, operasyonların yapıldığı sürece nasıl gelindiği, konunun sadece 23 Temmuz'da operasyonların başladığı tarihle değerlendirilmemesi gerektiği konusunda bazı hususlara dikkat çektiği kaydedildi. Başbakan Davutoğlu'nun, silaha başvuran bir örgütün olduğuna, hükümet olarak özellikle bölgeden gelen taleplere ve kamu düzeniyle ilgili beklentilere kayıtsız kalmalarının söz konusu olmadığını belirttiği bildirildi.

Çok farklı görüşlerin rahatlıkla ifade edildiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu'nun, bugüne kadar, Çankaya Köşkü'nde, bu rahat ve özgür tartışma atmosferinde, AK Parti hükümetleri döneminde nasıl bir özgürlük ortamının oluştuğunun, insanların gönlündeki korku duvarlarının nasıl yıkıldığını orta koyduğuna dikkat çekerek, bu anlamda demokratik kazanımlardan ödün verilmesinin söz konusu olmadığının altını çizdiği belirtildi.Başbakan Davutoğlu'nun kapanış konuşmasının ardından ayrıldığı toplantının devam ettiği bildirildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER