için kaldı

Bakan’a Ankara ve İzmir’in suyu soruldu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'nın şebeke suyu ile ilgili iddialara, "İdeolojik olarak veya bir çatışma kültürü olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suyunun merkeze alınmasını doğru bulmuyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan’a Ankara ve İzmir’in suyu soruldu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'nın şebeke suyu ile ilgili iddialara, "İdeolojik olarak veya bir çatışma kültürü olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suyunun merkeze alınmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, topluma ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla başlattığı "Günde 2 kez 2 dakika" projesi kapsamında, Batıkent Refika Aksoy İlköğretim Okulu'nda öğrencilere içinde fırça ve macun bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıttı. Projenin amacına uygun olarak öğrencilere animasyon ve uzman diş hekimi eşliğinde doğru diş fırçalama eğitimi verildi.

Etkiliğin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, Ankara suyunun son durumunun sorulması üzerine, "Türkiye genelinde şebeke suyu kullanımı olan en ücra köşelerde dahi köyler, beldeler, ilçeler ve İl Sağlık Merkezleri tarafından belirli periyotlarla numuneler alınarak devamlı takip edilen ve varsa bir sorun ilgilisine bu anlam da tedbir almasını gereken yer var. Düzenli olarak yapılıyor. Devamlı olarak yaptığımız bir şey. Son 3 aydır Türkiye genelinde devamlı yaptığımız bu takipleri kamuoyuna açıklanması yönünde belediyelerimiz ile görüşmeler yapıyoruz. Vatandaşımız Türkiye'nin hangi noktasında olursa olsun halk sağlığı anlamında kullandığı suda en ufak bir sorun olduğu zaman mutlaka ilgililerden tedbir almasını, vatandaşımızın da bu anlamda bilgilendirilmesini yapıyoruz. Türkiye genelinde her farklı noktada denize girilen sahiller, halka açık havuzlar da dahil olmak üzere hepsinden numuneler alan, kontroller yapan bir noktadayız. İdeolojik olarak veya bir çatışma kültürü olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suyunun merkeze alınmasını doğru bulmuyorum. Tedbir alınması gerekiyorsa bunun İzmir Belediyesi olmasıyla Ankara Belediyesi olması arasında bizim değerlendirmelerimize halk sağlığı anlamında hiçbir fark yoktur. Bu anlamda yazıların Eskişehir'e, Tekirdağ'a gitmiş olduğu halde yalnız Ankara'yı gündeme getirenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Bir gazetecinin, "Gezi Parkı olaylarında eylemcilere müdahale ettikleri gerekçesi ile yargılanan hekimlerin bugün duruşmaları var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Burada yasal zeminde hiçbir hekim soruşturma geçirmemiştir. Ama bir kısmı zaten hekim diploması olmayan, bir kısmı başka suçlar dolayısıyla aranan, bir kısmı da bizde ki mesaisini bırakarak oraya gitmiş. Nerede hizmet varmış, bir binanın otoparkında 2 kilometre mesafede acil hizmetleri var. Orada hangi teknik donanım var. Hangi bilgi var. Yasal bir zemin yok. Hizmet için gelen ambulanslarımız tahrip ediliyor. Hukuk devletinde hukuktan yana olacağız. Gelişi güzel, çarpıtarak Gezi olaylarına karışan hiç bir vatandaşımız sağlık hizmeti almakta asla bir engel, zorluk karşılanmadı" şeklinde cevapladı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı 81 ilde devam edecek kampanya kapsamında 5 milyon 650 bin çocuğa ağız ve diş sağlığı seti dağıtılacak.

(İHA)

SONRAKİ HABER