Altındağ Karapürçek Anaokulu Düzenlenen Törenle Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugün ülkemizde 23 bin 556 kurumda, toplam 953 bin 209 çocuğumuz erken çocukluk eğitiminden yararlanmaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
Altındağ Karapürçek Anaokulu Düzenlenen Törenle Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugün ülkemizde 23 bin 556 kurumda, toplam 953 bin 209 çocuğumuz erken çocukluk eğitiminden yararlanmaktadır" dedi.

Altındağ Belediyesi Karapürçek Anaokulu düzenlenen törenle açıldı. Törene; Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydoğan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel katıldı. Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti programından selam getirdiğini belirterek, "Bugün Altındağ Belediyesi'nin yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirdiği 11 anaokulunun açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Altındağ'ı Altındağ yapan değerli başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Bu ilçemiz bugün bir cazibe merkezi haline geldiyse ilçemiz sakinleri bu ilçe sınırları içinde olmaktan mutlu ve memnunsa bunda Altındağ Belediyesi'nin birçok belediyeden daha fazla insana yatırım yapmasının bu hususta öncü ve ileri adımlar atmasının insan odaklı hizmet anlayışının payı büyüktür. İnsana yapılan yatırımların şüphesiz en önemli basamaklarından biri de eğitim ve bunun ilk adımı da erken çocukluk eğitimi" diye konuştu.

Altındağ Belediyesi'nin insan gelişimindeki en kritik dönem olan erken çocukluk dönemine ve özellikle dezavantajlı çocukların hayata akranlarıyla eşit koşullarda başlayacak olması bakımından yaptıklarının büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Avcı, Türkiye geneliyle ilgili rakamlara değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün ülkemizde 23 bin 556 kurumda, toplam 953 bin 209 çocuğumuz erken çocukluk eğitiminden yararlanmaktadır. Türkiye genelinde bu evredeki okullaşma oranı son 3 yılda yüzde 38 buçuktan, yüzde 64 buçuğa yükselmiştir. Amacımız Ankara için olduğu gibi Türkiye genelinde de erken çocukluk çağındaki bütün çocuklarımızın kaliteli bir okul öncesi eğitimini sağlamaktır. Bu yüksek hedeflere giden yolda sahip olduğumuz kaynakları en etkili şekilde kullanmayı maddi ve manevi bir mesuliyet olarak görüyoruz. Bu bağlamda uluslararası fonları da ülkemizin eğitim politikasına koyduğu hedeflere ulaşmada düzgün bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalardan biri de Avrupa Birliği hibelerini kullanarak halen yürütmekte olduğumuz okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesidir. Bu proje kamu kuruluşlarının yanında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı ve desteğiyle yürütülmektedir. Belediyelerimiz bulundukları bölgelerin özelliklerini ve önceliklerini dikkate alarak kurumsal kapasiteleri ve çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda toplum temelli erken çocukluk hizmeti modelleri oluşturarak çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine katkılar sağlıyorlar."

Belediyelerin gayretleri sonucunda halihazırda 80 tane esnek toplum temelli hizmet merkeziyle okula erişimde zorluk yaşayan dezavantajlı çocuklara ücretsiz erken çocukluk eğitimi sağlandığını kaydeden Avcı, şunları kaydetti:

"Okul öncesi eğitimdeki artış dolaylı olarak kadın istihdamına da olumlu olarak yansıyor. Ve yoksullukla mücadelede önemli bir adım teşkil ediyor. Bu nedenle bu projemizi çok önemsiyoruz. Okul öncesi eğitime yapılan 1 birimlik yatırımın ülke ekonomisine 17 kat geri dönüş sağladığını hatırlatmak ve bütün yerel yönetimler özel sektör ve sivil toplum temsilcilerine birlikte çalışmamız adına ciddi sorumluluklar düştüğünü hatırlatmak istiyorum."

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise Altındağ'da okullaşma oranının artması yönünde yaptıkları çalışmalara değinerek, "Bugün burada hizmete sokacağımız 11 anaokuluyla birlikte valilikle yapılan protokol gereği 20 okulu hizmete sokma sözü vermiştik. Çok kısa sürede geri kalan okulları da teslim edeceğiz. Derslik sayısını 20'nin altına indiremediğimiz, kültürel etkinlikler, spor salonlarına kavuşturamadığımız takdirde hedefimize ulaşacağımıza inanmıyoruz. Okullara düşen öğrenci sayısının Avrupa standartlarına ulaştığı bir Altındağ'ın gerçekleşeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Başkan Tiryaki'ye bir plaket ve kalem hediye etti.

SONRAKİ HABER