için kaldı

'MHP'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır'

-MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Kayseri mitinginde, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır" dedi

F5HABER F5HABER
'MHP'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır'

KAYSERİ (AA) - MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Kayseri mitinginde, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Kayseri’de muazzam bir heyecan seliyle müşerref olmaktan, Kayserililerin milli, cesur ve kararlı iradesini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Kayseri'nin sorunları 

Bahçeli, küçük esnafın kan ağladığını vurgulayarak, Kapalı Çarşı, Yeraltı Çarşısı ve diğer cadde esnaflarının derin derin iç çektiğini, Kayseri’de yanlış şehircilik planlarından dolayı şehir içi trafiğin kabusa döndüğünü kaydetti.

Geçen yıllarda çevre iller için lokomotif işlevi gören Kayseri'nin hızla içe kapandığını, eski cazibe ve çekimini kaybettiğini savunan Bahçeli, bir dönem ağır sanayinin önemli kavşak noktalarından birisi olan Kayseri'nin, artık yalnızca mobilya ve tekstil sektörlerinde tutunmaya, rekabet etmeye çalıştığını anlattı.

Bahçeli, Kayseri'nin bir diğer önemi sorununun ise yurt meselesi olduğunu dile getirerek, "Kayseri’de 4 üniversite bulunmasına rağmen, evlatlarımız için yeterli sayıda barınma imkanı yoktur ve hepsinden önemlisi gençler arasındaki işsizlik felaket boyuttadır. Şimdi siz söyleyiniz; Kayseri’nin bu karamsar tablosunda istikrar var mıdır, umut var mıdır, gelecek var mıdır?" dedi.

"Türkiye enflasyonu en yüksek 8 ülkeden birisi"

Türkiye'nin dünyada enflasyonu en yüksek ilk 8 ülkeden birisi olduğunu öne süren Bahçeli, işsizliğin felaket sınırında olduğunu ve gerçekte yüzde 20’ye adım adım yaklaştığını savundu.

Bahçeli, 949 lirayla geçinen asgari ücretlinin bu yılın ocak ayından nisan ayına kadar dolardaki artıştan dolayı gelirlerindeki azalmanın 142 lirayı bulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"10 milyon 875 bin 380 emeklimiz aç, yoksul ve ümitsizdir. 12 yılda 271 bin esnafımız işinden olmuştur. 2014 yılı sonunda yardıma muhtaç insan sayımız 30 milyon 500 bine dayanmıştır. Özetle Türkiye’nin tablosu budur."

"MHP'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır"

 AK Parti'nin Türk milletine de Kayseri’ye de vereceği bir şey kalmadığını ileri süren Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidarı Türkiye’yi kurtaracaktır" diye konuştu.

"Milletin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk"

Seçim beyannamelerini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla 3 Mayıs'ta açıkladıklarını anımsatan Bahçeli, beş ana projeleriyle milletin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduklarını anlattı.

Bahçeli, yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini, ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceklerini söyledi. 

Üreten ekonomi programlarıyla sanayinin, iş adamlarının, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşın sorunlarını gidereceklerini vurgulayan Bahçeli, ekonominin büyüyeceğini, halkın refah ve zenginliğe ulaşacağını kaydetti.

Bahçeli, Türkiye'nin, MHP iktidarıyla milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkıp bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacağını ifade ederek, "Ülkemizi 2023’de bölgesel güç ve küresel aktör, 2053’te de küresel güç mertebesine çıkaracağız. Kaynaklarını hesaplayarak açıkladığımız plan ve projelerimiz bir yönüyle iktidar programıdır. Hedeflediğimiz toplumsal onarım döneminin ilk etabında emeklilerimize mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Bunda kararlıyız" dedi.

Bahçeli, seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini yineleyerek, bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacaklarını sözlerine ekledi. 

SONRAKİ HABER