için kaldı

'Mahkeme sahte bir tahliye kararı çıkardı'

Başbakan Davutoğlu, "paralel yapı'' soruşturmalarından tutuklu şüphelilerin tahliyesine ilişkin karara dair, "O mahkeme sahte bir tahliye kararı çıkardı" dedi.

F5HABER F5HABER
'Mahkeme sahte bir tahliye kararı çıkardı'

ERZİNCAN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, konuşmasına, "Selam olsun, can Erzincan’a selam olsun. Akşama kadar bizi hasretle bekleyen 24 ayar Erzincanlılara, dostlarımıza, kardeşlerimize, bacılarımıza selam olsun. Etrafındaki dağlara, ortasındaki bağlara selam olsun, dağları bağları bereketli Erzincan'a selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın barışçıl dil kullanırken, bir taraftan şiddetin sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Erzurum'da mitinglerimize başlarken 'Ya Allah, Bismillah' deyip, başlarken bütün partilere hayırlı kampanyalar diledim, 'şiddetten uzak duralım' dedim ama bakın bölücü terör örgüyle birlikte Demirtaş ve etrafındaki HDP’liler, hala şiddet uyguluyorlar. Ağrı’da vatandaşlarımıza baskı yapmak istediler. Sonra Van’da Burhan Kayatürk milletvekilimizin arabasını taşladılar, büyük tahribat yaptılar. Erzurum’da Abdurrahim Fırat milletvekili adayımızı darp etmeye kalktılar. Şimdi de Siirt’te Yasin Aktay’a, milletvekili adayımıza saldırdılar. HDP'lilere buradan sesleniyorum, demokrasi mücadelesi verecekseniz işte hodri meydan. Bu millete bir tür Kürt baasçılığı şeklinde, Türk baasçısı CHP gibi, böyle yöntemlerle, baskıcı yöntemlerle milleti baskı altına almaya kalkarsanız bilin ki bu millet baskılara boyun eğmez. Hele AK Parti hiç eğmez. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; demokrasiyi hakkıyla yaşayalım, seçim kampanyalarını şenliklere döndürelim ama hiçbir şekilde şiddete mahal bırakmayalım. Bütün partilere sesleniyorum, güzel bir kampanya dönemi yaşıyoruz, hep beraber güzelce, insanca, centilmence mücadele edeceğiz. Sadece milletin dediği olacak. Baskılarla bizi engellemeye kalkışırsanız bir kez daha söylüyorum, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir santimetrekaresinde bu al bayrağı da AK Parti bayrağını dalgalandırmaya and içmişiz, ahd etmişiz. Hiçbir yerde bu bayrakları indirtmeyiz. Eğer, Türkiyelilik davasındaysa Demirtaş ve ekibi, Türkiyeli olsunlar. Bu bayrağı her yerde onlar da dalgalandırsınlar ve kampanyayı demokratik mücadeleyle yapsınlar."

"Nepal'e inen ilk yardım uçağı Türkiye'den"

Davutoğlu, Türkiye'nin Nepal depremi dolayısıyla ilk yardımı ulaştıran ülke olduğuna işaret ederek, "Gurur duyabilirsiniz, bakın Nepal depremi sonrasında Nepal'e inen ilk yardım uçağı Türkiye Cumhuriyeti uçağıydı. Dün hemen harekete geçtik ve yardımlarımız ulaştı. Pakistan'dan, Bangladeş'ten yardım kervanlarımız da oraya doğru hareket etti. Aradaki fark bu" şeklinde konuştu.

"CHP zihniyeti her yerde darbeci"

Davutoğlu, Türkiye'nin Mısır ve Suriye ile dost olduğunu ifade ederek, "Eğer Suriye'de Suriye rejimi zulüm etmeseydi yine dost olurduk. Mısır'da da darbe yapılmamış olsa, halkın seçtiği bir lider hapse atılıp idama mahkum edilmemiş olsa yine dosttuk. Mısır halkıyla bizim problemimiz yok, ama Kılıçdaroğlu'nun demokrasi ile problemi var. Bu, CHP zihniyeti, her yerde darbeci. Türkiye'de de darbeci, Mısır'da da darbeci" dedi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hani, Pensilvanya'da oturan biri de Mavi Marmara olayı olduğunda ne dedi? Dedi ki, 'Gidip İsrail'in otoritesinden izin alsalardı' dedi. Bizim, Mavi Marmara şehitlerimiz için taziye yayınlayacağına İsrail'i savundu. Biz, hep diyoruz, bu paralelcilerle CHP aynı zihniyet. Tam Türkiye zirveyi yakalamışken, Mısır'da demokrasi varken, Türkiye Mısır ile çok önemli hamlelere yürürken, dikkat edin Mayıs 2013'te dünyanın en büyük havalimanını değerli Ulaştırma Bakanımız Binali Bey'in de katkılarıyla projesini yaptık ve başlattık. Diğer projeler yanında üçüncü köprüyü başlatıyoruz, IMF'ye borcu kapatmışız. Mısır'da da demokrasi var. Birden birileri, Kahire sokaklarını ve İstanbul sokaklarını hareketlendirdi. Mısır'da ve Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için. Birin adı Gezi diğerinin adı Sisi idi. Sisi ile Gezi'nin ne farkı var? Yok. Aynı dönemde çıktılar bunlar. Bütün mesele, Türkiye'nin Ortadoğu'ya ilham olmasını, Türkiye'deki demokrasinin Ortadoğu'ya örnek olmasını engellemek içindi. Türkiye'nin yükselmesini engellemek içindi."

"Mahkeme sahte karar verdi"

Davutoğlu, 2013'te kurulan tuzakların içinden basiretle çıktıklarını ve Türkiye'nin yoluna devam ettiğini belirtti.

Seçimlere giderken "paralel yapının saldırılarının hareketlendiğini" ifade eden Davutoğlu, "Dün yargıda tekrar bir operasyon yapmaya kalktılar. Bu kumpasları kuranları mahkeme önünden kaçırabilmek için yetkisi olmayan bir mahkemeye başvurdular. O da göstermelik sahte bir tahliye kararı çıkardı. Biz artık bu oyunları öğrendik. Biz buna izin verir miyiz? Kim demokrasiye, kim bu millete tuzak kurarsa onun hesabını sorarız. Yumuşak başlıyız ama kimsenin buyruğuna gelmeyiz, kimsenin bize hükmetmesine izin vermeyiz" diye konuştu.

Yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu, "Vicdanınızla karar verin. Pensilvanya'dan veya oradan buradan gelen talimatlarla karar veren kim olursa olsun hesabını verir. Biz bu demokrasiyi ve 12 yıllık mücadele neticesindeki kazanımlarımızı kolay elde etmedik. Hiç kolay elde etmedik. Kılıçdaroğlu gibi lafla da yapmadık bunu. Biz emek verdik, ter döktük, gözyaşı döktük. Milletin emanetine sahip çıktık" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Kurbani Geyik-Yeşim Sert Karaaslan-Sultan Çoğalan

SONRAKİ HABER