için kaldı

’’Herhalde birileri rahatsız olacaktı’’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu'ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı" dedi.

F5HABER F5HABER
’’Herhalde birileri rahatsız olacaktı’’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu'ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı" dedi.

Arınç, 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Sözlerine sesi konusunda açıklama yaparak başlayan Arınç, "Basın danışmanımla sizlere önceden bir haber göndermiştim. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana Akut larenjit rahatsızlığı geçiriyorum. Son 10 gün içerisinde, ses kısıklığı, buna bağlı bir takım rahatsızlıklar olmuştu. Konya'ya gittiğimde iki toplantıya katıldım, orada sesim tamamen kısıldı. Cuma gününden itibaren de doktor kontrolünde ciddi bir tedavi görüyorum. Ancak hükümet sözcülüğü yapmak, hastalanmak ve hastalığını mazeret ileri sürmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla bugün Bakanlar Kurulu'ndan sonra öyle bir açıklama yapmazsam herhalde birileri rahatsız olacaktı, o yüzden kendim rahatsız olmaya devam edeyim ama hiç olmazsa kısa kısa Bakanlar Kurulu'nun gündeminden bahsedeyim diye istedim" ifadelerini kullandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

"Bugün hepimizin büyük bir özlemle andığımız öğretmenler günü" diyen Arınç, "Resmi kutlamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığımız bu sene bize bir jestte bulundu. Öğretmenlerimizden 3 tanesinin isimlerini ve telefonlarını bize yolladı. Fakat fırsat bulup kendilerini arayamadım. Hayatta bulunan ortaokul ve lise öğretmenlerimizden 3 tanesinin, zaten birisini biliyordum ama diğerlerine çok sevindim, onları arayacağım. Şu anda öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Mukaddes görevlerini aşk ve şevkle ifa eden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Emekli öğretmenlere de sağlık ve uzun ömür dileyen Arınç, hakkın rahmetine kavuşan hem kendi öğretmenlerine hem de tüm öğretmenleri saygıyla, rahmet ve şükranla yad ettiğini dile getirdi.

"ÖĞRETMENLER VELİNİMİZETİMİZ"

Öğretmenlerin herkes için annesinden, babasından ve kardeşlerinden daha yakın olduğunu vurgulayan Arınç, "Onların velinimeti sayılabilecek en yakın değerleridir. Hepimizin ilkokul öğretmenlerimizi bile unutmadık, sevgimizi devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Arınç, Türkiye'de görev yapan 860 bin civarında öğretmen bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunların 457 bini AK Parti iktidarı döneminde atandı. Bugünkü kutlamalar sırasında da Başbakanımızın bir müjdesi oldu. Geçtiğimiz aylarda 40 bine yakın öğretmen ataması yapılmıştı. Bu kez Ocak ayında 15 yeni öğretmen ataması yapılacak. Bunun büyük bir sevinç meydana getireceğini biliyorum. Şimdiden tüm öğretmen adaylarımıza ve atama bekleyen tüm öğretmen kardeşlerimize hayırlı olsun. Bu müjdenin onları çok sevindireceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER