için kaldı

'Bu yola baş koyduk'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Riski alan biziz, bu yola baş koyduk biz. Canımız pahasına, çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız inşallah" dedi.

F5HABER F5HABER
'Bu yola baş koyduk'

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Şereflikoçhisar ilçesi girişinde seçim otobüsüne binerek vatandaşları selamladı.

Akdoğan, daha sonra ilçe merkezinde halka hitaben yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimin hayati önemde olduğunu belirtti.

Akdoğan, şöyle devam etti: 

"Türkiye, 2002'de AK Parti iktidara gediğinde yoğun bakımdaydı, memurun maaşını ödeyemeyecek bir haldeydi, enkaz devraldık. 28 Şubat sürecinde silindir gibi Türkiye'nin üzerinden geçmişlerdi, her kesim, her şeyini kaybetti. İşçisi, memuru, esnafı... Vakıflar kapatıldı, dernekler kapatıldı. Hak ve özgürlüklerini de kaybetti. Arkasından iki ekonomik kriz... Dünyada kriz falan yoktu, bu beceriksizler, kendi kendilerine kriz çıkardılar. Birisi kitapçık fırlattı, öbürü bilmem ne yaptı, Türkiye'yi az daha batırıyorlardı.

Neticede 2002'de millet yönetime el koydu ve AK Parti iktidara geldi. Yoğun bakımdaki hastayı, hamdolsun ayağa kaldırdık, koşmaya başladı ama şimdi uçuşa geçmemiz gerekiyor. Uçuşa geçmemiz de yeni Türkiye'yi inşa etmemizle mümkün. Bunu da inşallah 7 Haziran'dan sonra hep birlikte yapacağız."

Güven ve istikrarın sürmesi için AK Parti'nin güçlü olması gerektiğini ifade eden Akdoğan, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, yeni anayasanın yapılabilmesi için AK Parti'nin güçlü olması gerektiğini söyledi. 

Akdoğan, IMF'ye borcun ödenmesinin, büyük projelerin yapılmasının ardından "üst aklın" düğmeye bastığını kaydederek, "Ne yaptılar, Gezi olayları, sonra 17 Aralık... Baktılar ki toplumsal olaylarla olmuyor, yerel seçimde işbirliği yaptılar, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday çıkardılar. Fakat hiçbiri tutmadı. Millet, oyunu bozdu. Sizin bir oyunuz var ya, o çok önemli. Bir oyla, bu oynanan oyunu bozuyorsunuz. Bozdunuz, inşallah bu seçimde de bozacaksınız" diye konuştu.

"Fakir fukaraya AK Parti sahip çıktı ve onlar hep eleştirdiler"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP'nin seçim beyannamesini eleştirerek, şöyle konuştu:

"Bunların beyannamesi, Türkiye'yi IMF'ye köle yapma beyannamesi. Bunların dediğini yaparsa Türkiye, 5 ay sonra IMF'nin kapısından gireriz, yalvarmaya başlarız 1 milyar dolar ödenek bulmak için. Bu yüzden bunlara aldanmamak gerekiyor. Türkiye'de, garip gurebaya, fakir fukaraya AK Parti sahip çıktı ve onlar hep eleştirdiler, kömür dağıttık eleştirdiler, gıda dağıttık eleştirdiler, her şeyi eleştirdiler. 'Göbeğini kaşıyan adam' dediler. Seçimi kazandık, yüzde 50'ye hakaret ettiler, 'Yine yanlış yaptı bu halk' dediler. 'Bunlar anlamaz, bunların kafası basmaz' dediler. Bizim gibi balkon konuşması yapmadılar. 'Bize oy vermeyenleri de anlamaya çalışıyoruz, onlar da bizim vatandaşımız, onlar da saygıdeğer' demediler, milleti küçümsediler. Milletimiz bunları unutmadı, sandık başına gittiğinde de unutmayacak."

"Riski alan biziz, bu yola baş koyduk biz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili sözlerini hatırlatan Akdoğan, şunları kaydetti:

"HDP diyor ki 'Diyaneti kaldıracağım, din dersini kaldıracağım, onu kaldıracağım, bunu kaldıracağım.' Bunların demokratik özerklik dediği ne biliyor musunuz, baştaki demokratiğe bakmayın, bunlar diyor ki 'Bir yeri bize verin, biz yönetelim.' Bunlar kantoncu anlayış, Suriye'de de Irak'ta da öyle yaptılar. Bunlara milletimiz pabuç bırakmaz, bunlara eyvallah etmez. Bu sorunu biz çözmeye çalışıyoruz. Riski alan biziz, bu yola baş koyduk biz. Canımız pahasına çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız inşallah. Sayısız adımlar attık. Bir anne cezaevinde çocuğu ile Kürtçe konuşamıyordu, Kürtçe savunma, yayın yapılamıyordu. Bunları biz yaparken neredeydiniz siz, hangisine destek oldunuz. Riskleri biz aldık, süreci biz başlattık ve devam ettiriyoruz. Analar ağlamasın, akan kan dursun diye Türkiye'nin bütünlüğü için bunu yapıyoruz. Birileri zihninde bunu bölmüş olabilir. Beyefendiler Hakkari, Şırnak, Van'a gidemez, diğerleri, onlar da Edirne'ye, Trabzon'a gidemez. Peki bu anlayış Türkiye'nin bütünlüğünü nasıl sağlayacak. Türkiye'nin bütünlüğünün sigortası, teminatı, AK Parti iktidarıdır. Şırnak'a da Van'a da Edirne'ye de Trabzon'a da gider siyaset yapar."

Akdoğan, konuşmasının ardından Büyükdamlacık köyüne giderek vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Ali Kemal Akan-Murathan Demirkan-Enes Duran

SONRAKİ HABER