için kaldı

'Birliğimiz vatan müdafaası yapan evlatlarımız için en büyük destek'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bilmelisiniz ki buradaki birlikteliğiniz, vatanın müdafaasını istiklalimizin, hürriyetimizin, birlik ve beraberliğimizin müdafaasını yapan evlatlarımız için en büyük destektir." dedi.

F5HABER F5HABER
'Birliğimiz vatan müdafaası yapan evlatlarımız için en büyük destek'

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bilmelisiniz ki buradaki birlikteliğiniz, bugün hem sınırlarımızın içinde hem de sınırlarımızın dışında bu vatanın müdafaasını, istiklalimizin, hürriyetimizin, birlik ve beraberliğimizin müdafaasını yapan evlatlarımız için en büyük destektir." dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atanması töreninde yaptığı konuşmada, bugün millet olmanın gerekliliğini hep birlikte yerine getirmenin onurunu yaşandıklarını belirtti.

Şehit yakını ve gazilere seslenen Soylu, "Bilmelisiniz ki buradaki birlikteliğiniz, bugün hem sınırlarımızın içinde hem de sınırlarımızın dışında bu vatanın müdafaasını, istiklalimizin, hürriyetimizin, birlik ve beraberliğimizin müdafaasını yapan evlatlarımız için en büyük destektir." görüşünü paylaştı.

"Doğru yaptığımız zaman şu anda aramızda bulunduğuna inandığımız, değerlerimizin bize öyle emrettiği şehitlerimizin, bu toprağın altında yatıp da o toprağın altından bu ülkenin yarınları için halen bizimle beraber olanların aslında ülkemizin yarınlarının en büyük teminatı olduğunu biliyoruz." diyen Soylu, bir şehit ailesini ziyarette, okulda, ailede öğrendiklerinden daha büyük bir terbiyeyi ve öğretiyi aldıklarını söyledi.

Soylu, şehit yakınlarının, söylediği her cümlenin, ortaya koyduğu her düşüncenin Cenabıallah'tan olduğunu bildiklerini de dile getirerek, bir şehit evi ziyaretindeki anısını şöyle paylaştı:

"Evladını 4 saat önce toprağa veren bir baba, eğer bu duygulara sahipse bizim bambaşka bir süreç içinde işlerimize bakmamız lazım. Söylediği şuydu, 'Bakan Bey, ben evladımı verdim ama bir evladım daha var onu da veririm. Vatan sağ olsun. Fakat size bir şey söylüyorum, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkın.' Evladından daha ziyade devletine, milletine, devletinin ve milletinin bayrağını onurla taşıyana sahip çıkan bir milletin unsurlarıyız. Allah milletimizden razı olsun. Allah şehitlerimizin şefaatiyle, gazilerimizin duasıyla yollarımızı açık eylesin."

"Bu milletin mensubu olduğumuz için Rabb'imize şükrediyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da söz konusu vatan, bayrak, ezan olduğunda gerisini teferruat olarak gören büyük bir milletin mensubu olunduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyen bir milletin evlatları olarak gerek teröre karşı gerek bu milletin kaderiyle oynamak isteyen, bu milletin liderini katletmek isteyen, milleti, değerleri için toprak olmayı göze almış bir lideri katletmek isteyen o hainlere karşı karanlık 15 Temmuz gecesini aydınlık 16 Temmuz sabahına çevirmiş büyük bir milletin mensuplarıyız. Bu milletin mensubu olduğumuz için Rabb'imize şükrediyoruz."

Müezzinoğlu, aydınlık 16 Temmuz sabahını yaşatan, geleceğe olan umudu artıran şehitlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Düşmanların korkacağı, çekineceği, farklı farklı tuzaklar kuracağı, çukurlar kazacağı süreçlerin bundan sonra da olabileceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Ama bu milletin bütün tuzakları bozacak ve tuzakları kuranları bu tuzaklara düşürecek, çukurları kazanları o çukurlara gömecek iradesi de feraseti de cesareti de var." dedi.

SONRAKİ HABER