Ali Koç'un "Sakin olun" hareketinin şifreleri

Temkinli olan Ali Koç, "19 yıllık başkan zor durumdayken ortaya çıkılmaz" diyor. Yargıtay kararını bekliyor, yönetim kongre kararı aldıktan sonra takvim netleşince çalışmalara başlayacak. Aziz Yıldırım ise görevini bırakmayacakmış gibi çalışıyor.Kasımpaşa maçında "İstifa" diye bağıran F.Bahçe taraftarları, Krasnodar rövanşında bir adım ileri gidip, "Ali Koç başkan, F.Bahçe şampiyon" sloganı attı. Koç, eliyle "Sakin olun" jesti yaptı. Akşam Gazetesi, Ali Koç'un bu jestinin şifrelerini araştırdı, kulislerin nabzını tuttu. İşte herkesin merak ettiği soruların net cevapları. 

Ali Koç'un "Sakin olun" hareketinin şifreleri - Sayfa 1

Temkinli olan Ali Koç, "19 yıllık başkan zor durumdayken ortaya çıkılmaz" diyor. Yargıtay kararını bekliyor, yönetim kongre kararı aldıktan sonra takvim netleşince çalışmalara başlayacak. Aziz Yıldırım ise görevini bırakmayacakmış gibi çalışıyor.

Kasımpaşa maçında "İstifa" diye bağıran F.Bahçe taraftarları, Krasnodar rövanşında bir adım ileri gidip, "Ali Koç başkan, F.Bahçe şampiyon" sloganı attı. Koç, eliyle "Sakin olun" jesti yaptı. Akşam Gazetesi, Ali Koç'un bu jestinin şifrelerini araştırdı, kulislerin nabzını tuttu. İşte herkesin merak ettiği soruların net cevapları. 

Ali Koç'un "Sakin olun" hareketinin şifreleri - Sayfa 2

Olağanüstü genel kurul kararı çıkar mı? 
 
1-)F.Bahçe'de yakın geçmişte Pendik faciası dışında, sportif başarısızlık nedeniyle olağanüstü kongreye hiç gidilmedi. Yargıtay kararı öncesi yine olağanüstü genel kurul gündemde yok. 
 
Ali Koç, F.Bahçe'de başkanlığa şu anda aday mı? 
 
2-) Ali Koç, şu an temkinli. Çünkü 24 Ekim'deki Konyaspor maçı öncesi adaylık açıklaması yaptı. Bazı F.Bahçeliler rahatsız oldu. 'Maçtan önce neden açıklama yapıyor?' diye eleştiriler geldi. 

Ali Koç'un "Sakin olun" hareketinin şifreleri - Sayfa 3

Koç, hemen olağanüstü genel kurul istiyor mu? 
 
3-)Kesinlikle kongre çığırtkanlığına karşı. Konuşmuyor, eleştiriden kaçınıyor. Yargıtay kararına kadar sakin kalacak. Krasnodar maçında da F.Bahçeli taraftarlara eliyle yaptığı tarihi "Sakin olun" hareketinde "Sakin olun. 19 yıllık başkan zor durumdayken kongre için ortaya çıkılmaz" diye bir mesaj verdi. 

Ali Koç'un "Sakin olun" hareketinin şifreleri - Sayfa 4

ÖNCELİK YARGITAY'DA
 
Koç'un yol haritası nasıl? Proje hazırladı mı? 
 
4-) Yasal süreci bekliyor. Yargıtay kararı çıksın, yönetim seçimli olağanüstü genel kurul kararı alsın, somut kongre tarihi belli olsun, belirsizlik ortadan kalktıktan sonra çalışmalara başlayacak ve projelerini anlatacak. 
 
Yönetim, olağanüstü genel için eğer Yargıtay kararını beklemezse ne olur? 
 
5-) Mevcut yönetim kurulu, sportif gerekçelerle kongre kararı almayacak. Başarısız sonuçlar nedeniyle Yargıtay kararı öncesi süpriz genel kurul olursa Koç, kongre için çalışmalara başlamaya hazır. 
Ali Koç, bu süreçte konuşmuyor, eleştiriden kaçınıyor. Yargıtay kararına kadar sakin kalacak.