Türk waffle'cıya waffle'ın ana vatanından büyük ödül

İzmirli Waffle'cı Akın, bu lezzetin ana vatanı Belçika'dan büyük ödül aldı. 3 yıl önce merkezi Brüksel’de olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsünce (iTQi) "Üstün Lezzet Ödülü" alan Waffle'cı Akın, bu kez yine Michelin yıldızlı şeflerin değerlendirmesiyle Üstün Lezzet Ödülü'nün sahibi oldu. Waffle'cı Akın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Geren, "İlk ödülümüz, yüksek kalitede ürün elde etmek için gösterdiğimiz çabamızın karşılığı. İkinci ödülümüz ise lezzetimizin değişmediğinin kanıtı" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk waffle'cıya waffle'ın ana vatanından büyük ödül

İzmir'den karayoluyla Belçika'nın başkenti Brüksel'e 3 günde ulaştırılan waffle, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsünün Michelin yıldızlı 200 şef ve sömeliyeden oluşan jürisi tarafından kör tadımda değerlendirildi. Uluslararası hedonik duyusal analiz metotlarının baz alındığı tadım oturumunda Waffle'cı Akın, yine Üstün Lezzet Ödülü sertifikası almaya hak kazandı. Böylece Waffle'cı Akın, bu lezzetin anavatanı olarak kabul edilen Belçika'dan yine büyük ödülü almayı başardı.

Türk waffle'cıya waffle'ın ana vatanından büyük ödül - Resim : 1

Waffle'cı Akın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Geren, dünya standartlarında bir ürün sunmanın gururunu yaşadıklarını belirerek, “Çabalarımızın karşılığını ikinci kez Üstün Lezzet Ödülü sertifikası ile aldık. İlk ödülümüz aslında ulaştığımız lezzetin tescillenmesiydi. İkincisi ise bu lezzeti hiç değiştirmediğimizin kanıtı. Bugün dünyadaki en önemli konu yaptığınız işin sürdürülebilir olmasıdır. Lezzet dünyasında da en önemli konu bu. Bizim lezzetimiz hem iyi hem aynı. Bugün hangi şubemize giderseniz gidin, üstün lezzeti bulursunuz" diye konuştu.

Waffle tarifi
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER