için kaldı

Çalışan sayısını 6 yılda %300 artıran itelligence Türkiye’den, pandemide de istihdama tam destek!

Pandemi sebebiyle içinde bulunduğumuz olağan dışı koşullara rağmen, itelligence Türkiye, genç yetenek programı “italent” kapsamında yeni istihdam olanağı yarattı. İş uygulamaları alanında dünya lideri yazılım şirketi SAP’nin Global | Platin iş ortağı itelligence Türkiye’nin CEO’su Dr. Abdülbahri Danış ile İK ve İdari İşler Direktörü Selin Bakaçhan 1.750 kişinin başvurduğu program kapsamında başarılı olarak değerlendirdiği 45 genç yeteneği, şirketin bini aşkın uzman ekibine nasıl kattığından ve koşullar ne olursa olsun BT sektörü ve SAP ekosistemine istihdam sağlamayı nasıl sürdürdüğünden bahsetti:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çalışan sayısını 6 yılda %300 artıran itelligence Türkiye’den, pandemide de istihdama tam destek!

TÜBİSAD’ın “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2019” başlıklı raporuna göre, TL bazında bir önceki yıla oranla yüzde 14’lük büyüme ile 152,7 milyar TL’lik hacme ulaşan sektör, istihdam bazında da %4’lük artış göstererek toplam istihdamını 143 bin kişiye çıkardı. itelligence Türkiye, son yıllarda sağladığı düzenli istihdamla, bu artışa katkıda bulunan şirketlerin başında geliyor. 2015’te 315 çalışanı bulunan şirket, çalışan sayısı bakımından 2019 yıl sonu itibarıyla 940’a, 2020 Ağustos ayı itibarıyla ise 1.050 kişiye ulaştı. Şirket, özellikle hayata geçirdiği genç yetenek programı italent ile her sene düzenli olarak Bilgi Teknolojileri (BT) sektöründe SAP ve SAP dışı çözümler özelinde geleceğin profesyonel danışmanlarını ve yazılım uzmanlarını keşfedip yetiştirmeye devam ediyor. Uzun süredir istikrarlı şekilde istihdamı artıran itelligence Türkiye, pandemide de hız kesmeden istihdama destek olmayı sürdürüyor.

italent ile gençler BT sektörü ve SAP ekosistemine kazandırılıyor

itelligence Türkiye, genç yetenek programı italent ile gençleri BT sektörü ve SAP ekosistemine kazandırıyor. Şirket, koşullar ne olursa olsun her sene belirli sayıda genci istihdam etmek üzere çıktığı yolda, 2020 yılı itibarıyla 1.750’yi aşkın başvuru aldı. Bakaçhan, “Zorlu eleme süreçlerini başarıyla tamamlayan 45 genç yetenek, itelligence Türkiye ekibimize dahil oldu. 2 haftalık oryantasyon sürecini tamamlayan gençler; bu süreçte şirket organizasyonumuzu, kültürümüzü, değerlerimizi ve vizyonumuzu öğrendi, kariyerlerinin başında iz bırakacak çok değerli kurum içi ve dışından eğitmenlerin verdiği teknik ve yetkinlik bazlı eğitimlerle hem kişisel ve kurumsal farkındalıklarını artırdı, hem de sektör ve ürün bilgilerini geliştirdi” diyor. Selin Bakaçhan sözlerine şöyle devam ediyor, “Genç yetenekler, özel olarak hazırlanan mentorluk programı ‘monitor’ ile oryantasyon sürecinden sonraki gelişim yolculuklarında da sektörün en iyilerinden destek almayı sürdürecek. Böylece itelligence Türkiye olarak çok farklı sektörlerde faaliyet gösterdiğimiz müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri, deneyimli danışman ve yöneticilerimizin liderliğinde baştan sona tüm ayrıntılarıyla deneyimleyerek öğrenecek.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER