Yoğun diplomasi maratonu; başkentte gece mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin yoğun diplomasi trafiği gerçekleştirirken, başkentteki değerlendirmeler gece mesaisiyle sürdü. Son günlerde iplerin gerildiği Macron’la görüşmeden sonra Erdoğan hem AK Parti’de hem Beştepe’de kurmaylarıyla toplandı. Macron’la görüşmede Çavuşoğlu’nun Fransa’ya davet edildiği öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yoğun diplomasi maratonu; başkentte gece mesaisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından önce AK Parti’de sonra da Cumhurbaşkanlığı’nda iki ayrı toplantı düzenledi. Toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ikinci bir adım olarak Fransa’ya gitmesi değerlendirildi. Türkiye ve Yunanistan’ın 3 ayrı müzakere masasında görüşmeleri yürütmesi de kararlaştırıldı.

Erdoğan’ın önceki günkü MKYK toplantısı sonrasında, gece saat 23.00’e kadarki toplantılarının gündeminde Doğu Akdeniz, Yunanistan ve Fransa ile ilişkiler vardı. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la AK Parti’de, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yapılan videokonferans görüşmesi sonrası son gelişmeleri değerlendirdi.

PARİS ZİYARETİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER