Diyarbakır annesi Akkuş: Ömrüm yettiği sürece kızımı isteyeceğim

Kızı Songül Akkuş'a kavuşma ümidiyle eylemini sürdüren Diyarbakır annesi Fatma Akkuş, bir yılı aşkın süredir HDP önünde çocuğunu bekliyor.

GASTE24 GASTE24
Diyarbakır annesi Akkuş: Ömrüm yettiği sürece kızımı isteyeceğim

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 396'ncı gününe girdi.

Kızı Songül Akkuş'a kavuşma ümidiyle eylemini sürdüren anne Fatma Akkuş, bir yılı aşkın süredir HDP önünde çocuklarını beklediklerini söyledi.

18 çocuğun ailesine kavuşmasından dolayı sevindiklerini ifade eden Akkuş, çocuklarını birer birer alacaklarını belirtti.

Kızına seslenen Akkuş, "Kızım sesini, kokunu özledim. Ne olur ses ver, yaşıyor musun bileyim." dedi.

Akkuş, evlat nöbetini sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirerek, "Çocuğumu HDP'den istiyorum. HDP gönderdi evladımı. Çocuklarımızı getirsinler. Ömrüm yettiği sürece kızımı isteyeceğim." diye konuştu.

"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Oğlu Sedat Dağtekin için eylem yapan baba Aydın Dağtekin de 6 yıldır kendisinden haber alamadığını, yaşayıp yaşamadığını bilmediklerini belirtti.

Oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunan Dağtekin, "Bin yıl da geçse sonuna kadar HDP binasının önündeyim. Oğlumu buradan götürdüler. Tüm aileler de gelsin çocuklarını istesin. 18 evladımız geldi, ailesine kavuştu. Umutlarımız artıyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER