için kaldı

Mehmetçik’e ‘Terminatör tüfek’

Savunma Sanayii Başkanlığı Mehmetçik’e arazide fark yaratacak yeni bir silah sistemi üretmeyi başardı. Hedefi adeta cehennem ateşine tutan yeni ‘Terminatör tüfek’ sistemini, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter hesabından duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mehmetçik’e ‘Terminatör tüfek’

Demir, ‘Taşınabilir Mühimmat Sistemleri’ olarak tanımlanan DM-5 ve DM-7’nin güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale geldiğini bildirdi. 5.56 ve 7.62 milimetrelik makineli tüfekler için geliştirilen sistemin en önemli özelliklerinden biri kesintisiz atış imkânı. Söz konusu sistem, hafifliği, dayanıklılığı, ergonomisi ve tek personelle kullanılabilmesi, vücut özelliklerine göre ayarlanması, kurma, takma, hazırlama süreçlerini kaldırıp anında ateş gücü gibi özellikleriyle Mehmetçik’e sahada önemli avantaj sağlayacak. Mehmetçik’e ‘Terminatör tüfek’ - Resim : 1

‘Terminatör tüfeğin’ terörle mücadelede görev yapan personele hız ve imha sürecinde çok büyük avantajlar sağlayacağı belirtildi. Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından tamamen Mehmetçik’in ihtiyaç, talep ve deneyimlerine göre geliştirilen sistemin, benzerini üreten 3 ülkenin ürünlerine göre daha üstün özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER