Apollon Tapınağı Nerede? Apollon Tapınağı Tapihi Hakkında Bilgi, Özellikleri, Hikayesi Ve Ziyaret Saatleri (2020)

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en önemli antik yerleri arasında Apollon Tapınağı geliyor. Kültürel bir miras olarak önemli bir yere sahip olan bu tapınak, her sene yerli ve yabancı pek çok turist çekmektedir. Peki, Apollon Tapınağı nerede? Apollon Tapınağı tarihi hakkında bilgi, özellikleri, hikayesi ve ziyaret saatleri (2020) hakkında bilgileri sizler için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Apollon Tapınağı Nerede? Apollon Tapınağı Tapihi Hakkında Bilgi, Özellikleri, Hikayesi Ve Ziyaret Saatleri (2020)

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Apollon Tapınağı, antik dönemden günümüze ulaşmış en önemli yapılar içerisinde yer almaktadır. Oldukça eski bir tarihe sahip olan bu önemli yapı ayrıca efsaneler ve hikayeleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bünyesinde birçok önemli eser barındıran bu tapınak, sadece ziyaretçiler değil konusunda uzman pek çok kişi İçinde önemli bir yer tutuyor.

Apollon Tapınağı Tarihi Hakkında Bilgi

M.Ö. 6 yy’a kadar uzandığı tahmin edilen Apollon Tapınağı, Helenistik bir yapı altında büyük İskender'e kadar uzanmaktadır. Özellikle perslere karşı yapılacak olan savaş için inşa edildiği tahmin ediliyor. Antik Yunan ve roma dönemine kadar uzanan Apollon Tapınağı, inşasından sonra çok uzun yıllar içerisinde tamamlanmış bir merkez olarak da öne çıkmaktadır. Dönemin merkezi olarak pek çok asker ve bürokrat, komutan ve sağlık için birçok işi bölgeye gelmekteydi. Özellikle ayinler yapılmaktaydı ve bunun için tapınak görevlilerine ücret ödeniyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER