Küresel piyasalarda iyimser hava

Uluslararası piyasalarda Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri yükseldi. Dolar, önemli piyasa paraları karşısında geriledi. İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında Brexit sonrası ticaret görüşmelerinin planlanan son turu bugün Brüksel'de gerçekleşecek.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Küresel piyasalarda iyimser hava

Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde ABD ve Avrupa hisse senedi vadeli kontratlarıyla birlikte yükseldi. Çin'de ekonomik toparlanmanın devam etmesi, küresel çapta artışa geçen koronavirüs vakalarından kaynaklı bazı endişeleri azalttı.

Dolar önemli paralar karşısında geriledi ve yen yükseldi. Avustralya Doları, etkili bir ekonomistin faiz indirimi tahminini Ekim'den Kasım'a ötelemesiyle yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri, gösterge endeksin Cuma günkü yükselişinin ardından arttı. Seul, Tokyo ve Hong Kong'da işlem gören hisseler tırmandı. Ham petrol fiyatları düştü, ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

China Evergrande Group'un hisse senetleri ve tahvilleri, şirketin finansallarına yönelik güveni canlandırma çabasının ardından yükseldi. Hong Kong'da işlem gören HSBC Holdings Plc hisseleri, zor durumdaki bankanın en büyük hissedarlarının payını artırmasının ardından 2009'dan bu yana en en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Yeni koronavirüs vaka dalgaları ve ABD'de durma noktasına gelen mali yardım konusundan ekonomik toparlanmaya yönelik risklere kadar birçok risk bir araya gelirken, küresel hisse senetleri Mart atından bu yana ilk aylık kaybına hazırlanıyor. Piyasalar için olumlu noktalardan biri Çin. Hafta sonu gelen verilerin Çin'deki sanayi şirketlerinin kârlarının Ağustos'ta art arda dördüncü kez arttığını gösterdi.

AxiCorp küresel piyasalar stratejisti Stephen Innes, "Veriler Çin'in büyüme hikayesi için iyiye işaret ediyor." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok yasağı federal bir yargıç tarafından geçici olarak durduruldu. Trump yönetimi uygulamanın ulusal güvenlik için bir tehdit olduğunu belirtti.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, 3 Kasım'daki ABD başkanlık seçimi öncesinde teşvik paketini tamamlamak için tempoyu artırmak durumunda kalacaklar. Nancy Pelosi, kendisinin ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in anlaşmaya varma ihtimalinin hala bulunduğunu ifade etti.

Yatırımcılar, hala Trump'ın 2016 ve 2017'de sadece 750 dolar gelir vergisi ödediğine ilişkin New York Times haberini sindirmeye çalışıyor. Trump ise hikayenin "uydurma" olduğunu söyledi.

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında Brexit sonrası ticaret görüşmelerinin planlanan son turu bugün Brüksel'de gerçekleşecek.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER