için kaldı

Dört hissede brüt takas kararı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında aldığı kararına göre FMIZP.E, KRTEK.E, SONME.E ve TDGYO.E paylarında 13 Ekim seans  sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Dört hissede brüt takas kararı

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında FMIZP.E, KRTEK.E, SONME.E ve TDGYO.E paylarında 29/09/2020 tarihli işlemlerden  (seans başından) 13/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas  uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler  pazar değişimi ve diğer  nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından  ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

SPK'nın 30/06/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-30 Endeksi  dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER