Hedef yeşil lojistik

Faaliyetlerinde çevreyi ve sürdürülebilirliği ön planda tuttuğunu bildiren Arkas, düşük kükürtlü yakıttan hız optimizasyonuna, yakıt tasarruflu gemilere geçilmesinden uygun rota seçimine kadar tüm süreçlerde yaptığı değişimlerle karbondioksit emisyonlarında 2020 sonunda yüzde 25 düşüş hedeflediğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hedef yeşil lojistik

Son yıllarda daha da önem kazanan sürdürülebilirlik konusunda tüm dünyada şirketlerin yaptığı atılımlar artıyor. Arkas Holding de ana iş kolları olan taşımacılık modları ve liman hizmetlerindeki iş süreçlerinde sürdürülebilir politikalar benimsiyor. Arkas, karbon emisyonunu azaltmadan atık yönetimine, enerji verimliliğinden temassız operasyona kadar pek çok konuda çevreci yaklaşımlara odaklandığını bildiriyor. Akdeniz, Karadeniz, Kuzey ve Batı Afrika ile Avrupa’dan Güney Akdeniz’e uzanan geniş bir coğrafyada, toplam 23 ülkede 61 ofisinde 7 bin 500 çalışanıyla hizmet sağlayan Arkas, iş faaliyetlerinde çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalar uyguluyor.

YENİ PROJELER GELİŞTİRİYOR

Şirketlerinden Arkas Line, CCWG’nin (Clean Cargo Working Group) Türkiye’deki ilk üyesi. Şirket, bu kapsamda mevcut operasyonlarını tekrar değerlendirerek, yakıt tüketimi ve buna bağlı olarak karbon - kükürt emisyonlarını azaltmak için yeni projeler geliştirdiğini belirtiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER