Tepki çeken replika

Bir hac ve umre organizasyon firmasının, ofisinin bulunduğu binanın dış duvarına kutsal sayılan Hacerül Esved’in replikasını asması tepki çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tepki çeken replika

İstanbul Ümraniye’de bir hac ve umre organizasyon firması, Kâbe’nin doğu köşesinde bulunan 18-19 santimetre kuturundaki Hacerül Esved’in (siyah taş) muhafazasının benzerini yaptırdı. Namık Kemal Mahallesi Sütçü İmam Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir iş merkezinin 3’üncü katında ofisin bulunduğu binanın dış duvarına astı. Hacerül Esved replikasının ticari amaçlarla tabela gibi duvara asılması, çevrede yaşayanların tepkisini çekti.

‘AMACIMIZ FARKLIYDI’

Firma yetkilisi Bekir Aygün, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Biz 10 senedir buradayız ve açıldığımız günden beri Hacerül Esved taşı vardır binamızın dışında. Bugün bazı haberlerde dini sembolleri kullanmamız hakkında olumsuz eleştiride bulunulmuş ama tabii bizim Hacerül Esved’i koyma maksadımız farklıydı aslında. Onların düşündüğü gibi olsaydı ben direkt Kâbe’nin resmini koyardım. Hacerül Esved taşını pek çok kişi bilmez bile. Bizim oradaki maksadımız farklıydı. Bu işi ticari kaygı ile değil de, daha iyi hizmet vermek adına yapmak istedik ve 10 yıl önce buranın açılışını yaptık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER