Pistten çıkıp kaderine terk edilen uçak, çürüyor

TRABZON Havalimanı’nda, iniş sırasında kontrolden çıkarak, denize 25 metre kala yamaca saplanan ve hurdaya ayrılmasının ardından restoran ya da kafe yapılmak üzere Yomra ilçesine götürülen Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kaderine terk edildi. İlçede yaşayanlardan bazıları uçağın kaldırılması gerektiğini savunurken, bazıları değerlendirilmesini istiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pistten çıkıp kaderine terk edilen uçak, çürüyor

Pistten çıkıp kaderine terk edilen uçak, çürüyor - Resim : 1Trabzon Havalimanı’nda 13 Ocak 2018 günü yaşanan kazada, Ankara-Trabzon seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada kontrolden çıkarak, denize 25 metre kala yamaca saplandı. 162 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın ölümden döndüğü kazanın ardından uçağın yeniden uçamayacağına karar verildi. Yomra Belediyesi’ne tahsis edilen uçağın restoran ya da kafeye dönüştürülmesi planlandı. Uçak, özel hazırlanan vinç ve TIR yardımıyla, Yomra ilçesine götürülerek, pazar yerine koyuldu. Ancak Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, aradan geçen zamanda kaderine terk edildi.

35 metre uzunluğunda, 18 ton ağırlığındaki uçak, pazar alanındaki hafriyat ve çöpler arasında çürümeye başladı. Kapıları sacla kapatılan uçağın çevresinde metrelerce uzunluğunda otlar yükseldi. İlçe sakinlerinden bazıları hurda uçağın görüntü kirliliğine neden olduğunu belirterek, pazar yerinden kaldırılmasını isterken, bazıları ise yeni bir projeyle değerlendirilmesini istiyor.

DEĞERLENDİRİLMESİ KANAATİNDEYİM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER