Erdoğan Macron’la görüştü: 'Sağduyulu bir tutum bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan Macron’la görüştü: 'Sağduyulu bir tutum bekliyoruz'

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Macron’dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede Erdoğan Fransa’nın, Yunanistan ve Rum kesiminin gerginliği tırmandıran maksimalist iddia ve adımlarını desteklemesine anlam veremediğini belirtti. Türkiye’nin kimsenin hakkında gözü olmadığını ancak kendi haklarını da kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, sorunların çözümü için diyalog ve işbirliğini savunduklarını ifade etti.

DİYALOG MESAJI

Tansiyonu düşürmek için diplomasi fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, tüm sorunları masada konuşmak ve çözmek istediklerini söyledi. Bu süreçte Fransa’dan da sağduyulu ve yapıcı bir tutum beklediklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye-Fransa arasında istişare ve iletişim mekanizmasının sürekli olarak işletilmesinde fayda gördüğünü kaydetti. AB Liderler Zirvesi’nden Türkiye’ye ilişkin yapıcı diyalog ve işbirliğini teşvik eden bir yaklaşımın çıkmasının da bölgesel meselelerin çözüm imkanları açısından önemli olduğunu belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER