Güldükçe çoğalacağız!

‘Stand Up Party’ adlı yeni gösterisiyle dikkat çeken Hasan Can Kaya, senaristlik yaparken arkadaşlarının desteği ile stand up yapmaya karar vermiş. Yeni gösterisinde “Güldükçe çoğalıyoruz” mottosuyla yola çıkan genç stand-up’çıyla komedinin hayatındaki önemini konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Güldükçe çoğalacağız!

 Stand up yapmaya nasıl başladınız? Sizi bu yola sürükleyen neydi?

- Çocukluğum, İstanbul, Güngören’de geçti. Yersiz şaka yapan, aşırı neşeli ve enerjik bir çocuktum. İnsanları güldürdüğümde etrafımdakilerden fırça yerdim. “Ne zaman düzelecek bu çocuk? Bu hiç efendi değil” gibi tepkiler alırdım. Hatta etrafıma, “Artık düzeleceğim. Söz, efendi olacağım” diye vaatlerde bulundum. Yakın çevremin kusur gibi gördüğü mizah tutkusunu bırakmayıp meslek olarak yapma fikri rüyalarıma girmeye başladı.

Komedyenliğe kafa yordukça o rüya, kendi mizahımı yapma fikrine dönüştü. Ama hiç tanıdığım olmayınca, sektöre girmek ve barınmak çok zor oldu. Birkaç yıl setlerde çalıştım. Hem evi geçindiriyordum hem de senaryo ilmini öğrenebileceğim her yolu deniyor, kendi projelerimin yazımı için sabahlıyordum. Yavaş yavaş yazar olarak işler almaya başlayınca sette çalışmayı tamamen bıraktım ve kendimi senaryo yazmaya adadım.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER