için kaldı

Tel Abyad, güvenlik kameraları ile izleniyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılarak huzura kavuşturulan Suriye'nin Tel Abyad kentinde, oluşturulan güvenlik kamera sistemi ile 24 saat kesintisiz izlenerek suç ve suçlulara göz açtırılmıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tel Abyad, güvenlik kameraları ile izleniyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'da, terör örgütü PKK/YPG'nin işgali ve sivil ve halka yönelik baskısı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu'nun geçen yıl ekim ayında düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile sona erdi. Teröristlerin işgalinin son bulmasının ardından Tel Abyad'da, kamu kurumları onarıldı, oluşan huzur ortamı ile binlerce sivil de topraklarına geri döndü. Teröristlerin zaman zaman yaptığı saldırı girişimlerinin püskürtüldüğü Tel Abyad'da, güvenlik önlemleri de en üst seviyede tutuluyor.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK VE HAREKET KABİLİYETİNE SAHİP

Tel Abyad'da sivil halkın güvenliğinin sağlanması, aynı zamanda olası suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla kent merkezi ile kontrol noktalarına güvenlik kamera sistemi kurulması kararlaştırıldı. Kararın ardından Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi tarafından Tel Abyad'ın giriş ve çıkış noktaları, güvenlik kontrol noktaları, ana caddeler, meydanlar ile kamu binalarının bulunduğu bölgelere güvenlik kamera sistemi kuruldu. Yüksek çözünürlük ve hareket kabiliyetine sahip kameralar daha sonra Tel Abyad Emniyet Müdürlüğü'nde kurulu mobil elektronik sistemine de entegre edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER