için kaldı

(Özel Haber) İsveç Dışişleri Bakanı: “Türkiye’nin ön planda olması çok önemli”

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Nordic ve Baltık ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında, DHA'ya özel açıklamada bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin koalisyon güçlerine katılarak IŞID mevzilerini bombalamasının çok büyük önem taşıdığını söyledi. İsveç'in bölgedeki Peşmergeleri eğiterek askeri yardımda bulunma kararı aldığını belirten Margot Wallström:...

F5HABER F5HABER
(Özel Haber) İsveç Dışişleri Bakanı: “Türkiye’nin ön planda olması çok önemli”

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Nordic ve Baltık ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında, DHA'ya özel açıklamada bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin koalisyon güçlerine katılarak IŞID mevzilerini bombalamasının çok büyük önem taşıdığını söyledi. İsveç'in bölgedeki Peşmergeleri eğiterek askeri yardımda bulunma kararı aldığını belirten Margot Wallström: “Türkiye'nin ön planda olması çok önemli. Türkiye'nin inanılmaz sayıda Suriyeli mülteci kabul ettiğini de göz önüne almak gerekir. Türkiye çok önemli bir girişimde bulundu. Türkiye'nin IŞİD'e karşı operasyonlara uçaklarıyla katılması da çok önemli ve IŞID ile mücadele için çok değerli. Amerikan uçaklarının Türkiye'deki üstleri kullanması da çok büyük önem taşıyor. Biz de İsveç olarak katkıda bulunmayı, örneğin Peşmerge'ye askeri eğitim vermeye karar verdik “ dedi.

“RUSYA'YA EN İYİ CEVAP DAYANIŞMAMIZ”

Toplantının ardından aile pozu veren bakanlar daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdiler. Danimarka Dışişleri Bakanı Kristan Jensen toplantıda bölge ülkelerinin güvenliği, dayanışma ve işbirliği konularının ele alındığını belirterek: “Son iki gündür yapmış olduğumuz görüşmelerde, Nordic ülkelerinin Baltık ülkeleriyle işbirliği, dayanışması, güvenlik, Rusya ile ilişkiler konuları ele alındı. Örneğin, Ukrayna ile Rusya arasındaki sorun, bölgesel güvenlik, iklim ve işbirliği konuları üzerinde durduk. Danimarka, Baltık ve diğer Nordic ülkeleriyle çok yakın işbirliği ve diyalog içinde. Ben bu işbirliğine çok önem veriyorum. Rusya'nın Baltık ülkelerine karşı agresif tutumu ve propagandalarına verebileceğimiz en güzel cevap bizim dayanışma ve işbirliği içinde olmamız. Bu iki günlük toplantıda omuz omuza verdiğimizi bir kez daha kanıtladık. Bölgenin güvenliği için Rusya'ya baskının ve Ukrayna'ya desteğin devam etmesi konusunda fikir birliğini vardık. Ayrıca iklim konusunda aralık ayında Paris'te yapılacak toplantı ve diğer küresel konularda işbirliği yapmaya karar verdik. Örneğin mülteciler konusunda da işbirliği yapacağız” dedi. Danimarka'nın 2015 yılında Nordic Baltık İşbirliği dönem başkanı olduğunu hatırlatan Kristian Jensen, görüşmelerde Suriye, Irak ve Avrupa'ya mülteci akını konularının da ele alındığını söyledi.

SONRAKİ HABER