Bitlis'te Köy Yolları Ulaşıma Açılıyor

BİTLİS'te 3 gün devam eden kar yağışı ardından kapanan köy yolları tek tek ulaşıma açılıyor.

F5HABER F5HABER
 Bitlis'te Köy Yolları Ulaşıma Açılıyor

BİTLİS'te 3 gün devam eden kar yağışı ardından kapanan köy yolları tek tek ulaşıma açılıyor.

Kent merkezinde kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Bitlis'te kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Vali Yardımcısı ve İl Genel Sekreter Vekili Alp Eren Yılmaz, 265 köy yolundan 135'ini ulaşıma açtıklarını, kapalı 130 köy yolunu da Pazartesi gününe kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 günden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 285 köyümüzle ulaşım sağlayamadık. 40 araçlık karla mücadele ekibimizle birlikte köy yollarımızı ulaşıma açmak için geceli- gündüzlü çalışıyoruz. Havanın yağışlı olmaması durumuna göre Pazartesi günü kapalı köy yollarımızın büyük bölümünü ulaşıma açmış olacağız. Bu arada bazı köylerimizden gelen hasta ihbarlarına da gerek havadan gerekse karadan ulaşarak sağlık kurumlarına ulaştırıyoruz. 3 gün içinde 279 vakaya müdahale ettik."

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki 5 gün içinde olmayacağını, ancak sis ve soğuk havaya dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

(DHA - Özcan ÇİRİŞ)
SONRAKİ HABER