için kaldı

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi bu kez özel çocukları ağırlıyor

İŞADAMI Ahmet Şahin tarafından 2008 yılında kurulan ve her yıl dünyanın dört bir yanından sanatçıları ağırlayan, bu yıl çok önemli iki ödül de kazanan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, şimdi de sanatsever özel çocukları biraraya getiriyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelecek, engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, veli ve öğretmenleri ile birlikte 5...

F5HABER F5HABER
Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi bu kez özel çocukları ağırlıyor

İŞADAMI Ahmet Şahin tarafından 2008 yılında kurulan ve her yıl dünyanın dört bir yanından sanatçıları ağırlayan, bu yıl çok önemli iki ödül de kazanan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, şimdi de sanatsever özel çocukları biraraya getiriyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelecek, engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, veli ve öğretmenleri ile birlikte 5 gün burada resim ve atölye çalışması yapacak.

Sapanca'daki Doğapark Sanat Çiftliği'nde gerçekleştirilen ve uluslararası sanat dünyasında en tanınan etkinlikler arasına giren Portakal Çiçeği, Tüyap'ın bu yıl Uluslararası Sanat Fuarı tarafından verilen 'Sanatsever Kurum Onur Ödülü' ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından verilen 'TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası'na layık görüldü.

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN SANAT KAMPI

Bu yıl Temmuz ayında 7'ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, şimdiye kadar 48 ülkeden 495 sanatçıyı bir araya getirdi. Sanat ve sanatçıları destekleyen işadamı Ahmet Şahin önderliğinde her yıl sanat kolonileri, sergiler, sanat kampları ve MEB işbirliği ile Türkiye genelinde resim yarışmaları da düzenleniyor. Bu etkinliklerin bir ayağı olan Çocuk Sanat Kampı bu yıl da Türkiye genelinde herhangi bir engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan ve Özel Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören 50 öğrenci ve öğretmenlerini, Sapanca'daki Doğapark Sanat Çiftliğinde, Sapanca Portakal Çiçeği Çocuk Resim Yarışması ve Etkinlikleri Koordinatörü Nurdan Likos'un programladığı sanat haftasında bir araya getiriyor.

UZMAN EĞİTMENLER GÖZETİMİNDE

(DHA - Mustafa BAĞDİKEN)
SONRAKİ HABER