için kaldı

CHP'li Bingöl: Acele gidilecek seçim ülkeye yarar sağlamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye'nin gergin bir ortamda, şiddetin tırmandığı bir dönemde alel acele gidilecek bir seçim yerine daha rahat bir atmosfer sağlandıktan sonra yapılmasının daha yararlı olacağını söyledi.

F5HABER F5HABER
CHP'li Bingöl: Acele gidilecek seçim ülkeye yarar sağlamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye'nin gergin bir ortamda, şiddetin tırmandığı bir dönemde alel acele gidilecek bir seçim yerine daha rahat bir atmosfer sağlandıktan sonra yapılmasının daha yararlı olacağını söyledi.

Hacı Bektaş Veli Anma törenleri ve partisinin Gülşehir İlçesi'nde düzenlediği il başkanları toplantısına katılmak üzere Nevşehir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Nevşehir il binasını ziyaret etti. İl Başkanı Kamil Gülmez ve partililer tarafından karşılanan Bingöl, bir süre partililerle sohbet etti. Gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP olarak AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmeleri boyunca sorumlulukları gereği 'Önce Türkiye' diyerek ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için bütün gayretleriyle içten davrandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurma görevi verilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisi ve yetki verdiği AKP heyetleriyle görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Bingöl şöyle konuştu:

"Uzun, içerikli, entelektüel düzeyi yüksek görüşmeler oldu. Görüşmelerde CHP'nin ne kadar hazırlıklı, ülkeyi kucaklayan bir anlayışa sahip olduğu AKP'liler tarafından bile söylendi. Bizim başından beri ifade ettiğimiz yüksek profilli hükümet anlayışı maalesef AKP tarafından kabul görmedi. Anlaşıldı ki AKP, bir seçim hükümeti peşindedir. Bize sundukları çözüm, seçim hükümeti ile sınırlı kaldı. Biz yüksek profilli diyerek güçlü bir hükümetten yana olduğumuzu ortaya koymuştuk. Ülkemizin çok önemli sorunları var. Bu sorunların önemli olanlarını 14 ilke ile kamuoyuyla paylaştık. Bu ilkeler çok sayıda toplum katmanındaki sorunları ortadan kaldıracak nitelikteydi. Görüşmeler esnasında da Türkiye'nin 5 temel sorununu ortaya koyduk. Bunların da ancak güçlü bir hükümet tarafından çözülebileceğini dile getirdik. Yüksek profilli hükümetten kastımız 4 yılı kapsayan bir hükümet olmasıydı. Parlamentoda anayasa değişikliği dahi sağlayacak düzeyde yüksek profilli hükümet arayışımız ülke sorunlarını çözümüne yönelikti. AKP bütün görüşmeleri seçim hükümeti üzerine yapıyormuş."

Pazartesi günü MHP ile AKP heyetlerinin bir görüşme yapacaklarını belirten Bingöl, buradan koalisyon hükümeti çıkmazsa, yapılacak tek şeyin, hükümeti kurma görevinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesi olduğunu savundu.

Ziyaret sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e, Nevşehir CHP İl Başkanı Kamil Gülmez tarafından Avanos ilçesinde topraktan yapılma Hitit motifli çini tabak hediye edildi.

(DHA - Sinan KORKMAZER)
SONRAKİ HABER