Şehit Ömer Halisdemir'in ismi arabalı vapura verildi

ÇANAKKALE'de boğaz hattında sefer yapan Gestaş A.Ş'ye ait 'Ezine' isimli arabalı vapurun ismi değiştirilip, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

F5HABER F5HABER
Şehit Ömer Halisdemir'in ismi arabalı vapura verildi

ÇANAKKALE'de boğaz hattında sefer yapan Gestaş A.Ş'ye ait 'Ezine' isimli arabalı vapurun ismi değiştirilip, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi.

Arabalı vapurun isminin değiştirilmesi için Gestaş Feribot İskelesi'nde bugün saat 14.00'te düzenlenen törene AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından 15 Temmuz'u anlatan kısa film gösterisi sunuldu. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Bugün Kayseri'de bir terör faaliyetinde 10'dan fazla vatandaşımızın, askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Yüreğimiz yandı, üzüldük. Ancak ne olursa olsun. Şehitler diyarı aziz vatan toprağının en özel mekanı olan Çanakkale'den haykırıyoruz ki Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar. Hepsi beraber gelsinler. Tüm örgütler, PKK'sı DAEŞ'i, onlara destek olanların hepsi gelsin. Biz askerimize, polisimize, biz bu milletimizin evlatlarına güveniyoruz. Bugünler de geçecek inşallah. Zaman zaman dünyadaki konjonktüre bağlı olarak her ne kadar üzülsek de, yorulsak da duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terörörün hiçbir aşaması kademesi kalmayıncaya kadar bütün millet olarak devam edeceğiz. Ve göreceksiniz bu topraklardan terör kazınacak. Ama ne olursa olsun Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Onların derdinin ne olduğunu biliyoruz" dedi.

15 Temmuz akşamı bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, milli egemenliğine, çok büyük bir ket vurulmaya çalışıldığını kaydeden Turan şöyle devam etti:

"Ancak onların hain emellerini bu millet iman dolu göğüsleriyle el koydu. Cumhurbaşkanının talebine 'evet' dedi. Meydanlara çıktı. Ve yüzbinlerce insan meydanlarda siyasi parti gözetmeksizin, makam mevki gözetmeksizin genciyle yaşlısıyla soküğa döküldü. Bu milletin geleceğini ancak bu millet belirler. Bizim kahramanımız bu milletin kendisidir. Ömer Halisdemirler'dir. Ömer Halisdemir, Niğde'nin değil tüm Türkiye'nin evladıdır. Türkiye'nin özeti Çanakkale'dir. İnşallah bundan sonra Çanakkale'de bu vapurun üzerinde Ömer Halisdemir ismini gördükçe 15 Temmuz'u hatırlayacağız. Evlatlarımıza vatan ve bayrak sevgisini hatırlatacağız. Ve onlarla beraber yol yürümeye devam edeceğiz."

(DHA - Mustafa SUİÇMEZ)
SONRAKİ HABER