Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Kuzey Kore ziyareti

Kuzey Kore medyası, ülke lideri Kim Jong-un ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bölgesel barış ve istikrar için ilişkileri güçlendirme konusunda fikir birliğine vardığını bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Kuzey Kore ziyareti

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Pyongyang'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi ile Kim'in, Kore Yarımadası'ndaki durum dahil önemli uluslararası ve bölgesel konularda geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmasının ardından iki ülke arasındaki bağları güçlendirme konusunda mutabık kaldığını belirtti.

KCNA'ya göre, iki lider, karşılıklı ilişkileri geliştirmenin "bölgesel ve uluslararası alanda ciddi ve karmaşık değişikliklerin yaşandığı mevcut ortamda, Kuzey Kore ile Çin arasındaki ilişkileri daha ileriye taşımak adına bölgesel barış ve istikrarı geliştirmeye uygun ve iki ülkenin karşılıklı çıkarları doğrultusunda olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER