için kaldı

Facebook'un Libra'sı tehlikeye mi girdi?

ABD'li teknoloji şirketi Facebook, kripto para birimi Libra'nın bazı faktörler sebebiyle planlandığı üzere 2020 yılında piyasaya sürülemeyebileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Facebook'un Libra'sı tehlikeye mi girdi?

Facebook çeyrek dönem raporunda, Libra'ya ilişkin risk faktörleri kapsamında, söz konusu kripto para birimi projesinin Haziranda tanItılmasından bu yana çeşitli yasa yapıcı ve düzenleyİci tarafından eleştirildiğine dikkat çekildi.

Facebook, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile oluşturduğu raporda, Libra, birçok hükümet ve düzenleyicinin proje üzerinde inceleme talep etmelerine sebep oldu ve bu taleplerin devam etmesini bekliyoruz denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

Bunun yanında böylesine bir para biriminin piyasada kabul edilme durumu önemli derecede bir belirsizliğe sahip. Bu sebeple, Libra'nın veya bağlı olduğu ürünler ve hizmetlerin duyurulduğu tarihte piyasaya sürülmesinin bir garantisi yok.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER