Manisa'da Zafer Bayramı'nda tören yürüyüşü tartışması

MANİSA'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Ege Bölgesi'ndeki diğer illerin aksine resmi geçit törenini yapılmaması tepkilere neden oldu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakanlığın gönderdiği genelgeyi uyguladıklarını söyledi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ise Vali Bektaş'ı eleştirip, "Bir şeyler bahane edilip, kutlamalar...

F5HABER F5HABER
Manisa'da Zafer Bayramı'nda tören yürüyüşü tartışması

MANİSA'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Ege Bölgesi'ndeki diğer illerin aksine resmi geçit törenini yapılmaması tepkilere neden oldu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakanlığın gönderdiği genelgeyi uyguladıklarını söyledi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ise Vali Bektaş'ı eleştirip, "Bir şeyler bahane edilip, kutlamalar kısıtlanıyor" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Manisa'da Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulması ve Manisa Valiliği'nde tebriklerin kabulü ile kutlandı. Ege'deki Muğla, Uşak, Çanakkale, Denizli ve Balıkesir'in de aralarında bulunduğu illerdeki gibi resmi geçit töreni ise yapılmadı. Bu durum kutlamalara katılan Manisalılar'ın sayısının az olmasına neden olurken, tepkileri de beraberinde getirdi.

VALİ: GENELGEYİ UYGULADIK

Tepkilerin yersiz olduğunu belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde Başbakanlığın valiliklere gönderdiği bir genelge var. Bu genelgede 30 Ağustos'ta sadece çelenkler sunulacağı, valilik makamlarında tebriklerin kabul edileceği, diğer etkinliklerin ise iptal edileceği belirtiliyor. Biz genelgenin dışında farklı bir şey yapmadık. Başbakanlığımızın gönderdiği genelgeyi harfiyen uyguladık" dedi.

'VALİMİZ GENELGEYİ GENİŞLETEREK YORUMLAMIŞ'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, kutlamalarda resmi geçit töreni yapılmaması nedeniyle Vali Erdoğan Bektaş'ı eleştirerek şunları söyledi:

"Genelgeye bakıldığı zaman çelenk sunma, tebriklerin kabulünün olması gerektiği, ondan sonra yapılacak eğlencelerin olmaması gerektiği belirtiliyor. Orada, 'Resmi geçiş yürüyüşü yapamazsın' diye söylenmiyor. Ankara'da Cumhurbaşkanı'nın ve partimizin genel başkanıın katıldığı resmi törende geçiş yürüyüşü yapıldı. Diğer illerde bu yapıldı. Demek ki bizim valimiz hükümetin niyetini iyi anlamış ki genelgeyi genişleterek yorumlamış. Her resmi bayramımızda, bir şeyler bahane edilerek kutlamalar kısıtlanıyor. Sanırım iki bayram sonrada çelenk sunmalar yasaklanır. Hükümete kalsa 30 Ağustos'u takviminden çıkaracak. Valimizde, genelgeyi hükümetin niyetine göre yorumlayarak yürüyüşün yapılmasına müsaade etmemiştir."

MHP İL BAŞKANI'NDAN DA TEPKİ

(DHA - İlker KILIÇASLAN)
SONRAKİ HABER