Erbil için PKK'ya ağır darbe

Türk Hava Kuvvetleri’nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse’nin şehit edilmesine misilleme niteliği de taşıyan; 17 Temmuz’da Kandil’e, 19 Temmuz’da da Karacak bölgelerine düzenlediği hava harekâtlarının bilançosu belli oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erbil için PKK'ya ağır darbe

Her iki bölgeye muharip filo komutanlıklarından kalkan 20’ye yakın uçakla yapılan, silahlı ve silahsız insansız hava araçları (İHA/SİHA), havadan erken ihbar ve kontrol uçağı (AWACS) ile tanker uçaklarının katıldığı harekâtlarda toplam 34 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Kandil’de öldürülen terörist sayısı 16, Türkiye sınırından 180 kilometre içeride, Mahmur Kampı’nın da bulunduğu Karacak’ta ise 18 oldu. Bu sayıların İHA’ların yanı sıra yerel ve diğer değişik istihbarat yöntemleri kullanılarak tespit edildiği öğrenildi.

TOPLAM 255 TERÖRİST ETKİSİZ

Kuzey Irak derinliklerine inen bu harekâtlar, Pençe operasyonları kapsamında yapılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı da Pençe Harekâtı’nın başladığı 27 Mayıs’tan bu yana Kuzey Irak’ta yürütülen tüm operasyonlarda 255 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hakurk ve çevresini hedef alan Pençe harekâtının birinci aşaması 27 Mayıs’ta, Hakurk’un daha da güneyine inen ve halen devam eden ikinci aşaması da 12 Temmuz’da başlamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER