Genç paralimpik sporcuların hedefi Avrupa şampiyonluğu

Samsun'da genç paralimpik sporcular Ömer Faruk İlkin güllede, Gürhan Uncuoğlu ise cirit atmada Avrupa şampiyonluğu için ter döküyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Genç paralimpik sporcuların hedefi Avrupa şampiyonluğu

Canik Belediyespor sporcusu 16 yaşında, 1,37 metre boyundaki Ömer Faruk İlkin ile 15 yaşında 1,32 metre boyundaki Gürkan Uncuoğlu, gelecek yıl Hollanda'da düzenlenecek Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. 

Kendisi de bedensel engelli olan antrenör Musa Davulcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun hazırlık dönemi içinde olduklarını söyledi. 

Ömer Faruk İlkin'in 6 yıl önce spor ile tanıştığını, bu sürede Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra 2015 yılında Dünya Paralimpik Çocuk Oyunları'ında altın madalya kazandığını belirten Davulcu, "Gürkan ile de 6 yıldır çalışıyoruz. Onun da Türkiye şampiyonluğu var. Her iki sporcumuz ile sıkı bir şekilde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Hedefimiz orada altın madalya kazanmak. Uzun vadeli hedefimiz ise 2024 Olimpiyatları." diye konuştu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER