8 çocuk annesi kanser hastası yardım bekliyor

ŞIRNAK'ta geçen yıl mide kanseri teşhisi konulan 8 çocuk annesi Hayriye Dargın, parasızlık nedeniyle tedavi olamadı. Dargın'ın hamal eşi Salih Dargın, "Eşimin sağlığına kavuşması için yardım bekliyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
8 çocuk annesi kanser hastası yardım bekliyor

ŞIRNAK'ta geçen yıl mide kanseri teşhisi konulan 8 çocuk annesi Hayriye Dargın, parasızlık nedeniyle tedavi olamadı. Dargın'ın hamal eşi Salih Dargın, "Eşimin sağlığına kavuşması için yardım bekliyoruz" dedi.

Şırnak'ın Şehri Nuh Mahallesi'nde oturan 8 çocuk annesi, 37 yaşındaki Hayriye Dargın'a, geçen yıl Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde mide kanseri teşhisi kondu. Ameliyat edilen Dargın Şırnak'a döndü. Ancak, parasızlık nedeniyle bir daha doktora gidemedi. Şırnak'ta hamal eşi Salih Dargın'ın sadece ev masraflarını karşılayabildiği Hayriye Dargın'ın, rutin kontrollerini yaptıramadığı için hastalığı da ilerlemeye devam ettiği belirtildi. Kapı ve sıvası olmayan inşaat halindeki bir evde yaşam mücadelesi veren Dargın ailesinin 7 çocuğu okul okurken, aile devletten 3 ayda bir 300 lira yardım aldıklarını söyledi. Ekonomik sorunlar nedeniyle eşinin rutin kontrollerini dahi yaptıramadığını ve hastalığın günden güne ilerlediğini söyleyen 40 yaşındaki Salih Dargın, şöyle konuştu:

"Hamallık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. 2 ay önce kontrole gitmesi gereken eşimi parasızlıktan doktora götüremedim. Eşimin sağlığına kavuşması için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz"dedi. Tek isteğim eşimin sağlığına kavuşmasıdır. Ben çocuklarımı okutacak ve eşimi tedavi edecek bir iş imkanı istiyorum. Çocuklarımdan 1'i liseyi bitirdi. Yapacak bir iş bulamıyor. Annesine bakmak için okuyamadı. Ben ise hamallık yapıyorum. Başka bir işim yok. Eşimin rahatsızlığı kanserdir. Ameliyat sonrası kurtulduğumuzu zannettik. Ancak mideden sonra bağırsaklara da geçmiş. Ameliyat edecek gücümüz yok."

ANNESİNE BAKMAK İÇİN ÜNİVERSİTEYE GİDEMEDİ

Hayriye Dargın'ın en büyük oğlu 19 yaşındaki Yunus Dargın, annesinin hastalığı yüzünden liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanmasına rağmen eğitimine devam edemediğini söyledi. Evin mutfak ve temizlik işlerini yapan Yunus Dargın tek isteğinin annesinin biran önce sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Evin en büyük çocuğu olduğunu söyleyen Dargın, şunları anlattı:

"Annem için okulu bıraktım. Liseyi bitirdiğimde üniversiteyi kazandığım halde gidemedim. Annem hastalandığında kardeşlerime kimse bakamadı. Mecburen ben baktım. Hem erkek oldum, hem de kadın oldum. Anneme geçen sene Mart ayında mide kanseri teşhisi konuldu. Ben hep annemle hastaneye gidiyordum. Doktor öyle söyleyince bende mecburen okulu bıraktım. Arkadaşlarım sağ olsunlar maddi durumda bana biraz destek oldular. Çeşitli kurumlara gittik biraz para aldık. Onunla da ancak bir yere kadar devam ettirdik. Devamlı bir işim olsa, anneme de babama da bakardım."

(DHA - DHA)
SONRAKİ HABER