ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım'

Tüm Şok marketlerde geçerli ''Ben de Varım'' sosyal sorumluluk projesiyle, ev kadınlarının yaptıkları bez çantaları müşterilerle buluşturuyor. Böylece hem ev kadınlarının el emeklerini ekonomiye kazandırıyor, hem de doğanın korunmasına katkı sağlanıyor.

GASTE24 GASTE24
ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım'

ŞOK marketler, başlatmış olduğu 'Ben de Varım'' sosyal sorumluluk projesiyle, ev kadınlarının yaptıkları bez çantaları müşterilerle buluşturuyor. Böylece hem ev kadınlarının el emekleri ekonomiye kazandırılıyor, hem de doğanın korunmasına katkı sağlanıyor.

Başlamış olan 'Ben de Varım'' sosyal sorumluluk projesiyle ilgili, ŞOK marketlere sorulan soru ve cevaplar ise şu şekilde;

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 1

Şok Marketlerin bu projeyi yapmasının amacı nedir?

ŞOK marketler olarak, ev hanımlarının kendi yaptıkları bez alışveriş çantalarını kar amacı gütmeden satışa sunacağız. Böylelikle hem ev hanımlarının el emeklerini ekonomiye kazandırıyor hem de doğanın korunmasına katkı sağlıyor olacağız.
Ev hanımlarının kendi yaptıkları bu bez alışveriş çantaları ŞOK mağazalarında KDV Dahil 5,00 TL’ye satılacak. Ancak KDV ve stopaj vergileri düşüldükten sonra ev hanımlarına çanta başına net 4,50 TL nakit ödeme yapılacak. Örneğin; 10 tane çanta teslim alınırsa, ev hanımına 45 TL nakit para peşin ödenecek.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 2

Bu proje ne zaman başlayacak? Ve nerelerde geçerli olacak?

Projemiz Türkiye’nin 81 ilindeki tüm ŞOK mağazalarında başladı.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 3

Bez alışveriş çantası nereye ve kime teslim edilecek?

Siz ve ŞOK Bölge yöneticisinin belirlediği tarih ve saatte, ilgili ŞOK mağazasında bir araya gelinecek ve yaptığınız bez çantalar, imzalı makbuz karşılığında, kimlik bilgileriniz ve KVVK formu imzalatılarak teslim alınacaktır.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 4

Ev hanımları kendi yaptıkları bez alışveriş çantası karşılığında para alacak mı?

Evet alacaklar. Kendilerine çanta başına net 4,50 TL nakit ödeme yapılacak. ŞOK Marketler ise bu çantaları KDV Dahil 5,00 TL’ye satacak. Aradaki 50 kuruşluk fark ise KDV ve stopaj vergilerinden kaynaklanmaktadır.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 5

Peki, ev hanımlarının el emeğinin karşılığı 4,5 TL, çok düşük değil mi?

Bez çantaların satış fiyatını çok yüksek fiyatlı tutmak istemedik. Çünkü, ŞOK marketler müşterilerinin bu çantaları satın alarak ufak çapta da olsa bu projeye katkı sağlamalarını istedik.

Ev hanımları çantaları teslim ederken yanlarında herhangi birşey getirmeli mi?

Sadece ad, soyad ve TC kimlik numaraları bilgilerinizi rica edeceğiz.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 6

Peki neden bu kişisel bilgileri istiyorsunuz?

Sürekli aynı kişilerin bu projeye dahil olmaması ve farklı kişilerin emeklerinin de bu projede değerlendirilmesine fırsat tanımak için bu bilgileri istiyoruz.

Ayrıca, bu bilgilerinizi almadan önce, bu bilgileri neden istediğimizi ve bilgilerinizin koruma altında olacağına dair KVKK formunu (Kişisel Verileri Koruma Kanununa yönelik form) imzalatıyoruz.

Bir ev hanımı en fazla kaç adet bez alışveriş çantası yapıp teslim edebilir?

En fazla 10 adet çanta teslim edebilirler. Çünkü, bulunduğunuz bölgedeki alım kotası dolabilir, o sebeple ürünler satıldıkça tekrar alımlara başlanacaktır.

Peki ev hanımlarının yaptığı bu bez alışveriş çantasından beklenen özellikler var mıdır?

Evet var. Alışveriş çantaları “bez” malzemeden yapılmış olmalıdır. Plastik gibi hazır ve fabrikasyon üretilmiş çantalar kesinlikle alınmayacaktır. Ebatları 40cm x 40cm ölçülerinde olmalı. Ancak bez malzemeden olmak kaydıyla, daha küçük ölçülerde gelen çantalar da olabilir. Sağlam olmaları. Alışveriş çantası olarak kullanılacakları için en az 5 kg’lik yük taşıyabilecek sağlamlıkta olmalı.

ŞOK'tan farklı bir kampanya: 'Ben de Varım' - Resim : 7

Sattığım bez çantadan vergi alınacak mı? Sonuçta bir iş yapacağım ve satacağım. Vergi muhafiyeti kapsamında mıdır?

Evet. El emeğiniz karşılığı size çanta başına net 4,50 TL nakit ödeme yapılacak. ŞOK marketler ise bu çantaları KDV Dahil 5,00 TL’ye satacak. Aradaki 50 kuruşluk fark KDV ve stopaj vergilerine gidecektir.

En fazla 10 adet çanta demişsiniz. Ayda mı 10 günde mi, yılda mı?

Bu proje kapsamında bir kişi en fazla 10 adet çanta teslim edebilir.

5 kg’lik taşıma kapasitesini kim nerede test edecek?

Bölge Yöneticimiz, bez çantalarınızın sağlamlığına bakıp karar verecek.

Çanta üstüne istediğim deseni, bayrak resmini, modeli, rengi yapabilir miyim?

Bayrak resmi gibi… resimler olmadığı müddetçe desen, nakış, renk uygundur.

Çantayı satmaktan vazgeçtim geri almak istiyorum nasıl alabilirim?

Ne yazık ki geri alamazsınız.

Herhangi bir ŞOK mağazasında 10 adet çanta sattım ve bu mağaza Urfa’daydı. İstanbul’a gelip 10 adet daha satabilir miyim. Kontrolü nasıl sağlanacak?

Ad, Soyad, TC Kimlik Numaranızı alacağız. Dolayısıyla, böyle bir durum olduğunda muhasebe bölümümüz gerekli kontrolü sağlayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER