için kaldı

Meclis’te kürk raporu

Meclis Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Türkiye’de kürk hayvanlarının yetiştirilmesi ve kullanılmasının yasaklanmasını istedi. Komisyonun raporuna göre Çin’den kedi-köpek kürkü geldiği iddiaları var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meclis’te kürk raporu

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporda kürk üretimi ve kullanımıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Raporda, çoğu ülkenin, özelinde de dünyaca ünlü moda markalarının gerçek kürk kullanmama kararı almakta oldukları ve ABD’de Los Angeles, California, West Hollywood, Berkeley ve San Francisco’da kürk satışının yasaklandığı belirtilerek, “Türkiye’de postundan yararlanılan kürk hayvanlarının yetiştirilmesi ve kullanılması yasaklanmalı” önerisinde bulunuldu.

Raporda kürkle ilgili özetle şunlar yer aldı:

TÜRKİYE’YE KEDİ-KÖPEK KÜRKÜ: “Tüm dünyada, her yıl 80 milyondan fazla hayvan kürkleri için öldürülmektedir. Her yıl sadece Çin’de 20.6 milyon mink (vizon), 14.1 milyon tilki ve 4 milyon rakun köpeği kürkü için öldürülmektedir. Ayrıca, 2018’de 2 milyonun üzerinde yaban hayvanı kürkü satıldığı bildirilmiştir. Çin’deki kürk çiftliklerinde kedi ve köpek kürkü üretimi de yapıldığı ve bunun Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa’ya ihraç edildiği ortaya konulmuştur. AB, kedi ve köpek kürkünün ihracat ve ithalatını yasaklamıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER