için kaldı

Türk okçular olimpiyat bileti için mücadele ediyor

Ünsal TURAN, Kopenhag-DHADanimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Okçuluk Dünya Şampiyonası'na katılan Türk milli takımı Olimpiyat bileti için mücadele veriyor. Olimpik Yay Erkeklerde Mete Gazoz, Kerem Kırsever, Yağız Yılmaz, Olimpik Yay Kadınlarda Aybüke Aktuna, Yasemin Ecem Anagöz, Begünhan Elif Ünsal, Makaralı Yay Erkeklerde Evren Çağıran, Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı, Makaralı...

F5HABER F5HABER
Türk okçular olimpiyat bileti için mücadele ediyor

Ünsal TURAN, Kopenhag-DHA

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Okçuluk Dünya Şampiyonası'na katılan Türk milli takımı Olimpiyat bileti için mücadele veriyor. Olimpik Yay Erkeklerde Mete Gazoz, Kerem Kırsever, Yağız Yılmaz, Olimpik Yay Kadınlarda Aybüke Aktuna, Yasemin Ecem Anagöz, Begünhan Elif Ünsal, Makaralı Yay Erkeklerde Evren Çağıran, Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı, Makaralı Yay Kadınlarda Yeşim Bostan, Gizem Kocaman, Evrim Sağlam şampiyonada Olimpiyat kotası almaya çalışacak.

OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKANI ABDULLAH TOPALOĞLU: "ÜLKEMİZİ RİO'DA TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türk okçuların hem takım hem de bireysel olarak Olimpiyat kotası almaya çalışacaklarını belirterek, "Okçularımız, burada öncelikle olimpiyatlar için takım kotası, olmazsa bireysel olarak kota almaya çalışıyorlar. Kota yarışmaları daha devam edecek. Bu bir süreç, gelecek yıl Avrupa şampiyonası ve sonra Türkiye'de Antalya'da yapılacak World Cup yarışmalarıyla devam edecek. Ümidimiz buradan başarı ile yurda dönmek. Ülkemizi Birezilya'da Rio'da temsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yarışmaların ilk gününde talihsizlik yaşayarak limbi kırılan Yağız Yılmaz, "Kota yarışması için geldik ama yarışmaya talihsizce başladık. Limbim kırıldı. Sonra toparlayamadım ilk günü kötü geçti, ummadık bir süprizle karşılaştım ama umudumuz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kerem Kırsever ise, şampiyonaya çok iyi hazırlanmış olmalarına rağmen ilk günün kötü geçtiğini belirterek, elemelerde başarılı olmaya çalışacaklarını söyledi.

OKÇULUK MİLLİ TAKIMLAR SORUMLUSU GÖKTUĞ ERGİN: "PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN ÖNCE OLİMPİYAT KOTASI SONRA DA MADALYANIN PEŞİNDE OLACAĞIZ"

Okçuluk milli takımlar sorumlusu Göktuğ Ergin, 48'inci dünya şampiyonasının çok zorlu geçtiğini belirterek, "Burada yaklaşık 650 sporcu, 62 erkek 45 kadın takımı var. Bizim bugüne kadar katıldığımız en büyük dünya şampiyonası. İki sporcumuz ilk günde şansızlık yaşadı. Tabii hava şartlarının da etkisi çok büyük. Aşırı rüzgar var. Bu seviyedeki normal yarışmalardan 25-30 puan falan altında neticeler alınıyor. Bu tüm sporcular için geçerli. Puanlar birbirine çok yakın ama şansızım devam ediyor. 4 sporcu ile Perşembe gününden itibaren önce olimpiyat kotası sonra da madalyanın peşinde olacağız" dedi.

Göktuğ Ergin, Natalie Nasaridze, Alper Aytaçoğlu, Emre Özdemir ve Nazif Çahlıyan'dan oluşan teknik kadronun katıldığı şampiyona bugüne kadar yapılan dünya şampiyonalarının en büyüğü olarak rekor kırdı. Şampiyonada hedeflerin pist uzunluğu 350 metreye ulaşırken, 96 ülkeden 623 okçu olimpiyat kotası ve madalya alabilmek için yarışıyor.

(DHA - Ünsal Turan)
SONRAKİ HABER