İnstagram’a fotoğraf yükledi NASA’ya gidecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen "İzmir Ekonomi ile NASA'ya" başlıklı instagram yarışmasında kazanan Mehmet Emre Bozaba oldu.

F5HABER F5HABER
İnstagram’a fotoğraf yükledi NASA’ya gidecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen "İzmir Ekonomi ile NASA'ya" başlıklı instagram yarışmasında kazanan Mehmet Emre Bozaba oldu.

Gerçekliğin, bilgisayar yazılımı tarafından geliştirilerek üç boyutlu hale getirilmesi işlemi olan Artırılmış Gerçeklik Uygulamasını (İEÜ AR) kullanarak, çektiği fotoğraf sayesinde Mehmet Emre Bozaba, Amerika'daki uzay üssü NASA'ya gidecek.

İEÜ AR uygulamasında yer alan 3 boyutlu roket ile Atatürk'ün gökyüzünü işaret ettiği görüntüsünü birleştiren Bozaba'nın sosyal medyadaki paylaşımı, yarışmanın en iyi fotoğrafı seçildi. Yarışmada, Oğuzhan Dumanoğlu 1. yedek, Sena Tokgöz 2. yedek, Huriye Kayış da 3. yedek olarak belirlendi. Yarışmada, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aras Özgün, İEÜ Öğrenci ve Kurumsal Faaliyetler Müdürü Mine Kayıcan jüri üyeliğini üstlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ise yenilikçiliği besleyen bir öğrenme kültürüyle hareket ettiklerini, bu yıl ilk kez Artırılmış Gerçeklik Uygulamasıyla farklı bir tanıtım kampanyası gerçekleştirdiklerini söyledi. Uygulama yazılımının, İEÜ'lü mezunlar tarafından geliştirildiğini aktaran Başkan Demirtaş, "Yeni eğitim-öğretim dönemimiz, teknolojik gelişmelerin ışığında başlayacak. Akıllı Kampüs uygulamamızla birlikte dersliklerimiz en son teknoloji akıllı projeksiyonlar, kameralar ve dokunmatik PC'lerle donatılıyor ve farklı programlarla entegrasyonları sağlanıyor. Öğrencilerimiz istedikleri zaman ve yerde derslerini canlı ya da kayıttan izleyebilecek, sınıf arkadaşlarıyla ortak proje yapabilecek, akademisyeniyle iletişime geçebilecek. Böyle bir teknolojik gelişimin içerisinde öğrencilerimiz bilgiyi her zaman her yerde kullanacak, girişimci bireyler olarak yetişecek" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER