Karacabey'de domatesli dondurma imal edildi

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde 45 yıldır faaliyet gösteren bir pastane domatesli dondurma imal ederek, satışa sundu.

F5HABER F5HABER
Karacabey'de domatesli dondurma imal edildi

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde 45 yıldır faaliyet gösteren bir pastane domatesli dondurma imal ederek, satışa sundu.

Bursa'da Karacabey ilçesinde 45 yıldır hizmet veren pastane bir ilke imza atarak sıcak yaz günlerine yeni bir lezzet ekledi. Pastacı Selçuk Eriş, son günlerde ilçe çiftçisinin bu yıl büyük zarara uğradığı domatesten dondurma üreterek, vatandaşların beğenisine sundu.

Eriş, "Çeşitli dondurmalar yapıyoruz. Bunların hepsi meyve ağırlıklı. Araştırmalarıma göre Türkiye'de domatesten yapılmış bir dondurma yok. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Karacabey bir zamanlar soğanı ile anılıyordu. Ne yazık ki soğanımızın eski özelliği kalmadı. Ve son yıllarda çiftçilerimizin 'kırmızı elmas' diye tabir ettiği domatese ağırlık verildi. Ancak bu yıl çiftçiler domatesten de umduklarını bulamadı. Domatesin sadece salça sektöründe değil de farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermek için domates dondurması yapmayı denedim. Başarılı olduğuna inanıyorum. Takdir ilçe halkımızın" dedi.

Domatesli dondurmanın tadına ilk bakanlar ise Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ve Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan oldu. Kaymakam Yolcu, pastacı Selçuk Eriş'i tebrik ederken, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güncü ise , "Domatesin farklı alanlarda da kullanılabileceğini gördük. Çiftçimiz bu sene zor bir yıl yaşıyor. Dolayısıyla domatesi hem gündemde tutmak hem de halkımıza ne kadar kıymetli bir ürün olduğunu duyurmak adına burada toplandık. Bu girişimde bulunan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Yasin KESKİN)
SONRAKİ HABER