için kaldı

Medipol Başakşehir gazetecilerin darp edildiği olaya ilişkin 2 oyuncuyu kadro dışı bıraktı

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından gazetecilerin darp edildiği olaya karışan oyuncuları Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ı kadro dışı bırakma kararı aldı.

F5HABER F5HABER
Medipol Başakşehir gazetecilerin darp edildiği olaya ilişkin 2 oyuncuyu kadro dışı bıraktı

İSTANBUL(AA) - Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor maçının ardından bazı futbolcularının, kültürlerine yakışmayan bir şekilde kontrollerini kaybettiğini belirtilerek, "Etik değerler ve insana saygı önceliklerimizin, şartlar ne olursa olsun, nasıl bir provakasyonla karşılaşırsak karşılaşalım, hiçbir şart altında ikinci plana atılmaması gerekliliği esastır. Maalesef cumartesi günü bazı arkadaşlarımız her hafta hatırlattığımız bu önceliklerini unutmuşlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Gümüşdağ, "Biz centilmenliği ve saygıyı, sportif başarıdan daha çok önemseyen bir takım olduğumuzu iddia ettik. Bugün samimi olduğumuzu ispat etme zamanı. Hala şampiyonluk şansımız devam etse bile, başkanı ve yöneticileri olarak söylediğimiz şeylerin arkasında durma zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Ufuk ve Yalçın'ın kadro dışı bırakılmasına karar verildi

Konuyla ilgili yönetim kurulu olarak toplantı yaptıklarını belirten Gümüşdağ, açıklamasına şöyle devam etti:

"TFF'nin ve adli mercilerin konu hakkında yasal prosedür gereği vereceği karardan tamamıyla bağımsız bir şekilde, kulübümüzün bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısı sonucunda, olayların fiilen içinde görülen Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan'ın kadro dışı bırakılmasına ve idari para ceza verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Volkan Babacan hakkında, Selman Kutlu'nun görsel basındaki ifadelerinde kendisine herhangi bir fiili müdahalesi olmadığını belirtmesi dikkate alınarak, TFF tarafından alınacak kararı takiben değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir."

"Konunun takipçisi olacağız"

Olaya karışan kulüp personelleriyle ilgili gerekli yaptırımların uygulanmaya başlandığını aktaran Göksel Gümüşdağ, "Olayların başlamasına sözlü ve fiili eylemleri ile sebebiyet veren ve kimliği emniyetimiz tarafından tespit edilmiş olan kişi hakkında adli işlemlere başlanması için gerekli şikayetleri yapacağımıza ve en ağır şekilde cezalandırılması hususunda konunun takipçisi olacağımızı da bildiririz. Sadece olaydan etkilenen basın mensuplarımızdan değil tüm basın camiasından, tüm futbol paydaşlarımızdan böylesine görüntülere sebebiyet verdiğimiz için özür diliyoruz."

4 oyuncu PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından gazetecilerin darp edildiği olaya karışan turuncu-lacivertli futbolcular Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan ile Emre Belözoğlu'nun tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiği bildirildi.

Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ın "saldırı", Emre Belözoğlu'nun ise "sportmenliğe aykırı hareketi" nedenleriyle kurula gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Çaykur Rizespor ve futbolcusu Bright Edomwonyi'nin ise farklı nedenlerden dolayı kurula sevk edildiği duyuruldu.

SONRAKİ HABER