için kaldı

Türk Kızılayı bölgesel merkezlerle hızını artırıyor

Türk Kızılayı, çevre ülkelerdeki olası afetlere daha hızlı müdahale edebilmek amacıyla bölgesel lojistik merkezleri kuruyor.

F5HABER F5HABER
Türk Kızılayı bölgesel merkezlerle hızını artırıyor

GAZİANTEP (AA) - Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağışçılarının destekleri sayesinde Türkiye ve çevre ülkelerde meydana gelen olaylarda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını söyledi.

Orta Asya'dan Türk cumhuriyetlerine, Kafkasya'dan Balkanlar'a kadar geniş bir alana yardımcı olduklarını anlatan Küçük, bu bölgelere hem yakın olduklarını hem de tarihi bağlar bulunduğunu vurguladı.

Küçük, bundan sonraki süreçte hızlarını daha da artırmak istediklerini ifade ederek, bu nedenle belirli alanlara lojistik destek depoları kurmaya çalıştıklarını anlattı.

Bu kapsamda bölgede stok oluşturmaya karar verdiklerini dile getiren Küçük, şöyle devam etti:

"İlk etapta Bulgaristan'da, Bulgar Kızıl Haçı ile ortak bir depo oluşturduk. Burada acil bir durumda 2 bin kişiye müdahale edebilecek malzemeleri konuşlandırdık. Böylece Balkan coğrafyasında acil bir durum meydana geldiğinde, insani yardım müdahalesini hızlandıracak yapıyı kazandırdık. Hızlı hareket edebilmek, sahaya daha çabuk intikal edebilmek ve ihtiyaçları daha hızlı karşılamak istiyoruz. Gürcistan'da da benzer bir lojistik merkez oluşturuyoruz. Yine Irak'ta da bölgesel bir stoğumuz var. Yani geçtiğimiz bir yıl içerisinde bölgemizde, ülkemizin dışındaki topraklarda acil bir duruma müdahale edebileceğimiz yerlere hızlı intikal edebilecek çalışmalar yürütüyoruz."

Böylelikle insani yardımları ihtiyaç bölgelerine daha hızlı ulaştırabileceklerine dikkati çeken Küçük, "Şu an için 3 bölgemiz hazır ve kullanılabilir halde. Bunlar Irak, Bulgaristan ve Gürcistan'da. Balkanlara daha çok yayılmaya çalışıyoruz. Çünkü meteoroloji kaynaklı afetler dönemine giriyoruz. Bazen aynı köylerin ve vatandaşların etkilendiği afetler yaşıyoruz. Dolayısıyla Balkan coğrafyasındaki stoklarımızın olay yerine çok hızlı intikal edebilmesi çok önemli. Önümüzdeki yıl içerisinde Bosna Hersek ve Hırvatistan'da yerel kaynakların da desteğiyle daha fazla depo oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kerem Kocalar

SONRAKİ HABER