için kaldı

Erdoğan ile Yazıcı arasında İmamoğlu gerginliği

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti MYK'sında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile partinin genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı arasında Ekrem İmamoğlu gerginliği yaşandığını öne sürdü.

F5HABER F5HABER
Erdoğan ile Yazıcı arasında İmamoğlu gerginliği

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin MYK toplantısında, İmamoğlu’nun görevden alınması ihtimalini gündeme getirdiğini yazdı. Selvi’ye göre, bu teze karşı çıkan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı arasında gerilim yaşandı.

Selvi’nin yazısına göre, AK Parti MYK’da ve ondan bir gün önce Erdoğan’a seçim sonuçları hakkında iki ayrı sunum yapıldı, oy hareketleri üzerinden bir tablo sunuldu. Bununla birlikte, ekonomi, işsizlik, Suriyeliler, YSK’nin iptal kararı, Abdullah Öcalan’ın mektubu gibi konulara pek girilmedi, kampanyanın dili üzerinde de durulmadı.

YAZICI: SÖYLEDİĞİNİZ HUKUKEN DOĞRU DEĞİL

Erdoğan ise değerlendirmesinde “Eski arkadaşlarımızın ihanetine uğradık. Sırtımızdan hançerlendik” gibi bir bakış açısını gündeme getirdi, seçimlerden önce Ordu Havalimanı’nda yaşanan VIP olayına da değindi. Selvi’ye göre Erdoğan, Ordu valisinin İmamoğlu’na dava açabileceği yönündeki değerlendirmesinin bir benzerini MYK’da da yineledi.

Hayati Yazıcı ise “Bu söylediğiniz hukuken doğru değil. Suçlu bulunsa dahi belediye başkanı görevden alınamaz, en fazla kınama cezası verilir” diye itiraz etti. Selvi, “Bunun üzerine Erdoğan ile Yazıcı arasında bir gerginlik yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER