BM tezeği keşfetti: Kalorisi linyitin iki katı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Sınai Kalkınma Teşkilatı’nın biyokütle projesinde tezeğin enerji verimiyle ilgili aldığı sonuçlar Meclis’te milletvekillerini şaşırttı. BM Enerji ve Çevre Uzmanı Ayşen Toksöz, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Araştırma Komisyonu’nda uygulamadaki projelerini anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM tezeği keşfetti: Kalorisi linyitin iki katı

Komisyon tutanaklarına yansıyan değerlendirmeler özetle şöyle:

ATIK AMA NİMET

Ayşen Toksöz (Uzman): Projenin amacı, kullanılmayan tarımsal atıklar ve artıkların biyoenerji dönüşümünün sağlanması. Enerjimizin yüzde 75’ini ithal ediyoruz. Biyokütle elimizde halihazırda var olan bir nimet, bir atık. Yeri geliyor tarlaların kenarında yakılıyor, yeri geliyor tarlada çürümeye bırakılıyor. Bu kadar katma değeri yüksek bir artığın doğru değerlendirilmesi amacıyla bu projeyi yapıyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER