Antarktika en sıcak yazı yaşıyor

Dünyanın güney kutbu tarihte ölçülen en sıcak yaz mevsimini yaşıyor. Seymour adasında Brezilyalı bilim insanlarının yaptığı ölçümlerde ortaya korkutucu bir rakam çıktı. Hava sıcaklığının 20 dereceye çıktığı Antarktika'nın bu bölgesi, küresel ısınmanın geldiği dehşet verici noktayı da gösteriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Antarktika en sıcak yazı yaşıyor

Antarktika en sıcak yazı yaşıyor - Resim : 1

 

Ancak yapılan son ölçümler bu sıcaklığın da geçildiğini gösteriyor. 2010'dan bu yana sürekli olarak artan hava sıcaklığıyla karşı karşıya olan Antarktika'nın Seymour adasında hava sıcaklığı 20 derece olarak ölçüldü. 1982 yılında kaydedilen 19.8 derecelik sıcaklığın da üzerine çıkan ve rekor kıran bu veri küresel ısınmanın geldiği noktayı da gözler önüne seriyor.

Antarktika en sıcak yazı yaşıyor - Resim : 2

Ortaya çıkan sonucu anormal ve dehşet verici olarak nitelendiren bilim insanları, bölgedeki ortalama hava sıcaklığının zaman içinde üç derece arttığını ifade etti. Dünya tatlı su kaynaklarının %70'ini buz formunda barındıran Antarktika'da sıcaklıkla birlikte buzullardaki erime de hızlı bir şekilde artıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER