Belgrad ile Moskova arasında ajan krizi

Avrupa’da Kremlin’in en önemli müttefiki Sırbistan’da bir Rus ajan, Sırp kaynağına istihbarat karşılığında para verirken görüntülendi. Belgrad yönetimi olaya büyük tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Belgrad ile Moskova arasında ajan krizi

RUSYA’nın Avrupa ve özellikle Balkanlar’da en yakın müttefiki sayılan Sırbistan ile aralarında Rus ajan krizi patlak verdi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, önceki akşam Sırbistan Güvenlik Konseyi’ni bu kriz yüzünden acil toplantıya çağırarak, Moskova’dan hesap soracaklarını duyurdu.

Sırbistan Silahlı Kuvvetleri’nde görevli askeri istihbarat subaylarını para karşılığında Rusya adına çalışmaya ikna etme faaliyeti, 17 Kasım günü anonim bir video çekiminin YouTube üzerinden yayınlanmasıyla gün ışığına çıktı. Gizli çekimde Rusya’nın Belgrad Büyükelçiliği’nde askeri ateşe yardımcısı olarak görev yapan Georgiy Kleban’ın poşet içerisinde yüklü miktarda parayı Sırp görevliye nasıl teslim ettiği görüntülendi. Olayın üzerine giden Sırbistan’da yayımlanan “Blic” gazetesi bu durumu “Kardeş kazığı” şeklinde duyurmasıyla Sırbistan yönetimini de harekete geçirdi. Gizli çekimi araştıran Sırbistan’daki Enformasyon Güvenlik Servisi, videonun düzmece olmadığını ve 24 Aralık 2018 tarihinde kayda alındığını tespit edince Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic önceki akşam Sırbistan Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırdı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER