Bayramda otellerde yüzde 100 doluluk

Kurban Bayramı’nda toplam 400-500 bin kişinin tatilini turistik tesislerde geçirmesi bekleniyor. Bayramda, otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’ü bulması öngörülüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bayramda otellerde yüzde 100 doluluk

Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayıp 14 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürecek. Ramazan Bayramı’nda yaklaşık iki ay öncesinden 9 güne uzatılan bayram tatilinin Kurban Bayramı’nda da uygulanmasını bekleyen turizmciler, iki haftadan daha kısa süre kalması nedeniyle, karar açıklansa bile hem sektör, hem vatandaş açısından geç kalındığını düşünüyor.

9 GÜN İÇİN GEÇ KALINDI

Bayrama iki haftadan az süre kaldığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 5 günlük tatilin 9 güne çıkartılmasının hem turizmciler, hem de tatil planı açısından vatandaşlar için çok bir şey fark ettirmeyeceğini ve geç kalındığını söyledi. Uzun yıllar, bu tür bayram tatillerinin uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili kararın sene başında açıklanmasını talep ettiklerini belirten Ayık, bundan da en çok hem uygun fiyat, hem de daha rahat planlama olarak vatandaşın yararlanacağını dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER