ASO Başkanı Özdebir: 2020'de yüzde 5'in üzerinde büyüme mümkün

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler, NATO toplantısında Türkiye'ye gösterilen teveccüh gibi faktörler nedeniyle ülkeye ilişkin algının gelecek yıl pozitife döneceğini belirterek, "Böylece 2020'de büyümede yüzde 5'in üzerine çıkılabilir." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ASO Başkanı Özdebir: 2020'de yüzde 5'in üzerinde büyüme mümkün

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2019 yılındaki gelişmeler ve 2020 yılından beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de gerek iç gerek dış kaynaklı olan ve yılın tamamına yayılan sıkıntılı bir süreç yaşandığını dile getiren Özdebir, bunun da ekonomide daralmaya yol açtığını ifade etti.

Ülkenin çok uzun zamandır ithal ürün tüketimine dayalı hak etmediği bir lüks içinde yaşadığını kaydeden Özdebir, "Liberal ekonomide 'yaratıcı yıkım' denilen, kötü yönetilen şirketlerin piyasadan çekilmesini sağlayacak bir süreçten geçtik. Bir sürü insan işsiz kaldı, çok sayıda firma konkordato ya da iflas ilan etti. Bundan sonra aynı hataları yapmamalı, kaynaklarımızı daha iyi kullanmalıyız." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER