için kaldı

Antalya Fuarları yönünü Rusya, Arap Yarımadası ve Afrika’ya çevirdi

– ANTALYA'DA Ocak ayında düzenlenecek olan Otel Ekipmanları Fuarı ve Şubat ayında düzenlenecek olan Gıda Fuarı için yurt içi ziyaretçi çalışmaları Hilton İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla devam etti.

F5HABER F5HABER
Antalya Fuarları yönünü Rusya, Arap Yarımadası ve Afrika’ya çevirdi

– ANTALYA'DA Ocak ayında düzenlenecek olan Otel Ekipmanları Fuarı ve Şubat ayında düzenlenecek olan Gıda Fuarı için yurt içi ziyaretçi çalışmaları Hilton İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla devam etti.



Dünyanın çeşitli ülkelerinden ilgili profesyonelleri sektördeki gelişmelerin sergilendiği fuarlarla buluşturan ANFAŞ'ın düzenlediği basın toplantısına, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TÜSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, EGD Dernek Başkanı Celal Toprak ve POYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım Açar konuşmacı olarak katıldı.



“TÜRKİYE'DE FUARCILIK ÖNEMLİ BİR SEKTÖR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR ”



Toplantının ardından sorularımızı yanıtlayan ANFAŞ (Antalya Fuarcılık A.Ş.) Genel Müdürü Murat Özer, önümüzdeki fuarlar için ağırlıklı olarak Afrika, Orta Doğu, Arap Yarımadası, Türki Cumhuriyetler ve Rusya pazarlarını hedeflediklerini söyledi. Şu anda Avrupa pazarlarının Türkiye'ye biraz daha çekimser baktıklarını belirten Özer, Avrupa'daki tanıtımlarını sürdürdüklerini ancak özellikle Ocak ve Şubat ayında düzenlenecek fuarlar için Afrika, Orta Doğu, Arap Yarımadası, Türki Cumhuriyetler ve Rusya pazarlarındaki ziyaretçi çalışmalarını arttırdıklarını ifade etti.



Fuarcılığın Türkiye için gelecekte çok önemli bir sektör olacağını vurgulayan Özer, “Yeter ki bu durum bir devlet politikası dahilinde Ankara, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler tarafından desteklensin” dedi.



Toplantıda konuşan TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ANFAŞ'ın sektörün en önemli fuarlarından birini organize ettiğini ve şirketin, son yıllarda yapılan yatırımlarla en önemli fuar merkezlerinden birisine sahip olduğunu söyledi. Ayık, Antalya'nın her yıl 10-11 milyon misafiri ağırladığını, turistlere her fiyat kategorisinden alternatif sunduğunu anlatarak, bu şehirde daha iyi fuarların yapılması temennisinde bulundu. Kendilerinin de federasyon olarak tüm bileşenleri ile fuara katkı sağlayacaklarını aktaran Ayık, fuarcılığın devlet politikası olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Ayık konuşmasını, “ANFAŞ'la beraber yürümeye devam ediyoruz” diyerek bitirdi.



TUSİD (Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak ise yaptığı konuşmada Otel Ekipmanları Fuarını her yıl olduğu gibi bu yıl da desteklediklerini belirterek turistik işletmecilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu fuarın yurt içi ve yurt dışında yeni açılan turistik işletmelerden her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Dernek olarak hedeflerinin, "Yurt dışındaki müşterilerini yurt içindeki fuarlarda ağırlamak" olduğunu dile getiren Gürkaynak, bu sayede bazı tanıtım ve pazarlama maliyetlerinin azaldığını vurguladı.


(DHA - DHA)
SONRAKİ HABER