EBRD, QNB Finansleasing'e 50 milyon euro sendikasyon kredisi sağladı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’deki küçük ve orta  ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansmanına olan erişimini genişletmek  amacıyla QNB Finansbank’ın finansal kiralama şirketi QNB Finansleasing’e 50 milyon avro değerinde sendikasyon kredisi sağladı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
EBRD, QNB Finansleasing'e 50 milyon euro sendikasyon kredisi sağladı

Kredi, mikro ölçekli işletmelerin ve KOBİ’lerin finansmana  erişmelerini kolaylaştıracak.

EBRD Türkiye Başkanı Arvid Tuerkner ile QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber arasında imzalanan anlaşmayla birlikte 50  milyon avro değerinde sendikasyon kredisi devreye girerken, bunun 10  milyon avroluk kısmı, EBRD’nin A/B sendikasyon kredi programı  kapsamında, sağlanacak.

Daha önce 2018’de verilen 25 milyon avroluk kredinin ardından  sağlanan bu yeni finansman, Türkiye’de finans sektörünün  güçlendirilmesini sağlayarak finansal kiralamanın yaygınlaştırılmasına  katkıda bulunuyor.

Türkiye’deki büyük yatırımcılardan biri olan EBRD, 2009 yılından  bu yana Türk ekonomisinin çeşitli sektörlerine 11,5 milyar avro  değerinde yatırım yapmasının yanı sıra bu yatırımlarının neredeyse  tamamı özel sektöre ayrıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER