Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! '5 milyar doları hedefliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Özbekistan arasında ithalat ve ihracat rakamlarının ilk kez birer milyar doları aştığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı ile bunu en kısa vadede 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! '5 milyar doları hedefliyoruz'

Konuşmasının başında "Kardeşim" diye hitap ettiği Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i ve heyetini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin ilk toplantısının icra edilmesiyle tarihi bir adımın atılmış olduğunu vurguladı.

Mirziyoyev'e, Millet Kütüphanesi'nin açılış törenine onur konuğu olarak katılmayı kabul ettiği için ayrıca teşekkür eden Erdoğan, "İnşallah yarın zatı devletleriyle Ankara'mızın ve tüm Türkiye'nin gurur abidelerinden biri olacak bu muhteşem eserin açılışını beraber yapacağız. İmam Buhari, İmam Maturidi, Ali Kuşçu ve Ali Şir Nevai gibi bizim geçmişe gerçekten ilimleriyle irfanlarıyla damgalarını vurmuş olan büyüklerimizin topraklarından buraya bir selam getirmiş olmaları bizim için çok çok anlamlı." diye konuştu.

Özbekistan'da birinci turu geçen yıl aralık ayında ikinci turu ise bu yıl ocak ayında düzenlenen parlamento seçimleri sonucunda yeni hükümetin kurulduğunu anımsatan Erdoğan, seçim sonuçlarının Özbek halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER